Noi informaţii despre viitoarele tablete Samsung Galaxy Tab S2

20.02.2015
Noi informaţii despre viitoarele tablete Samsung Galaxy Tab S2

Primele informaţii neoficiale despre viitoarele tablete Galaxy Tab S2 au ieşit la iveală acum trei zile şi ne-au oferit primele indicii despre schimbările pe care ni le pregăteşte Samsung. Cei interesaţi de singurele tablete cu ecran AMOLED disponibile în acest moment pe piaţă au încă un motiv să aştepte lansarea viitoarei generaţii, noul calup de informaţii care au apărut între timp confirmând că vom vedea nişte produse interesante.

După cum ştiam deja, Samsung va abandona tradiţionalul format de ecran 16:10 în favoarea celui 4:3, cunoscut de la tabletele rivalului Apple sau de la recentul Google Nexus 9, iar noile informaţii susţin că cele două ecrane cu diagonale de 8,4” şi 9,7” vor folosi panouri AMOLED cu o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli. Ecranele WQXGA implementate pe Galaxy Tab S 8.4 şi Galaxy Tab 10.5 au avut densităţi de 359, respectiv 288 ppi, deci adoptarea unor panouri QXGA este un regres deoarece aceşti parametri vor scădea la 304 ppi, respectiv 264 ppi. Diferenţă nu este însă foarte mare, iar cei care preferă tabletele cu ecrane 4:3 vor avea două noi opţiuni interesante.

Conform informaţiilor ajunge în posesia celor de la SamMobile, cele două tablete vor folosi procesorul Exynos 7 Octa pe care l-am văzut la lucru pe telefonul Galaxy Note 4. Modelul Exynos 5433 (redenumit ulterior în Exynos 7410) este o soluţie impresionantă care oferă o arhitectură pe 64 de biţi, însă sursa citată afirmă că acesta ar putea fi înlocuit cu recent anunţatul Exynos 7420. La fel ca generaţia anterioară, familia de tablete Galaxy Tab S2 va oferi 3 GB de memorie RAM, o capacitate internă de stocare de 32 GB, un slot MicroSDXC şi două camere foto cu senzori de 8, respectiv 2 MP. Modelul cu ecran de 8,4” va oferi o baterie cu o capacitate de 3850 mAh, în timp ce versiunea mai mare va beneficia de o capacitate de sporită de 5870 mAh.

Informaţiile anterioare au afirmat că viitoarele tablete Samsung vor prelua designul cu ramă metalică pe care-l cunoaşte deja de la Galaxy Note 4 sau Galaxy Alpha şi că vor oferi o carcasa foarte subţire. Noile informaţii susţin că viitoarele produse Samsung vor avea o grosime de numai 5,4 milimetri, un aspect care le va permite să se laude că sunt tabletele cu cel mai subţire profil, iar greutatea lor va fi de 260, respectiv 406 grame.

În acest moment, data lansării şi preţurile viitoarelor tablete din familia Galaxy tab S2 sunt necunoscute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News