Prima tabletă Oppo bazată pe Color OS, confirmată cu imagini și specificații preliminare

29.08.2021
Prima tabletă Oppo bazată pe Color OS, confirmată cu imagini și specificații preliminare

Oppo își pregătește debutul în piața tabletelor, primul astfel de gadget fiind o tabletă cu ecran de 12.6 inch bazată pe o interpretare ColorOS special adaptată pentru nișa tabletelor.

Piața tabletelor pare că se aglomerează din nou, animată de nevoia consumatorilor pentru gadgeturi mai potrivite la sarcini de productivitate sau divertisment, pe care să le folosească în timp de lucrează de acasă sau în timpul liber.

Deși are în ofertă doar produse scumpe, Apple a dat lovitura și pe piața tabletelor, vânzările cu gama iPad eclipsând în bună măsură vânzările de tablete cu Android, cumpărătorii fiind atrași de ecosistemul software foarte bine dezvoltat și performanțe incontestabile pe partea de hardware. Dornic să exploateze această nișă de piață, Oppo, prin sub-brand-ul Realme, pare că va lansa o alternativă iPad cu ecran gigant.

tabletă Oppo

Deși s-a aventurat foarte puțin în afara nișei dispozitivelor smartphone, Oppo a avut ceva succes pe segmentul Smart TV și pare pregătit să-și diversifice portofoliul de produse și pe segmentul tabletelor.

Potrivit zvonurilor circulate pe rețeaua de socializare Weibo, Oppo ia în vizor tableta Huawei MatePad 12.6. Foarte popular în China, modelul este inspirat din designul iPad Pro, oferind ramă îngustă și cameră frontală.

Deocamdată, rămâne de văzut ce fel de experiență livrează utilizatorilor noua interpretare Color OS, Oppo venind fără experiență concretă pe sfera tabletelor. Putem presupune că firmware-ul livrat este adaptat pentru a livra o experiență asemănătoare mai degrabă PC-urilor desktop, completă cu o bară de andocare asemănătoare unui Taskbar și widget-uri permanente pe ecran.

Cu planuri mari de viitor, Oppo ar putea prezenta prima sa tabletă nu ca pe un dispozitiv all-in-one pentru sarcini de productivitate și divertisment, ci mai degrabă ca pe fundația unui întreg ecosistem smart, sincronizat cu telefonul din buzunar și alte gadgeturi avansate pe care le-ai putea avea prin locuință.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult