Primele specificaţii neoficiale ale viitorului Microsoft Surface Pro 4

29.04.2015
Primele specificaţii neoficiale ale viitorului Microsoft Surface Pro 4

Surface Pro 3 a fost unul dintre cele mai interesante sisteme hibride ale anului trecut, acesta oferind o putere de calcul mare şi o tastatură opţională care l-au făcut apt să înlocuiască un laptop, dar totodată şi un ecran tactil cu un raport de aspect potrivit  pentru o tabletă. După lansarea mai ieftinei versiuni Surface 3, Microsoft se pregăteşte pentru actualizarea Surface Pro 4, iar acest produs promite sa fie la fel de interesant ca strămoşul său.

Conform unei surse chineze, viitorul Surface Pro 4 va păstra parametrii ecranului actualului Surface Pro 3, acesta urmând astfel să folosească un panou IPS cu diagonală de 12”, raport de aspect 4:3 şi rezoluţie de 2160×1440 pixeli. Sursa nu afirmă nimic despre suprafaţa tactilă specială şi stylus, însă este puţin probabil că Microsoft va uita tocmai de unul din avantajele liniei de produse Surface.

Procesorul Intel Core M nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, însă cei care s-au temut că Microsoft va alege o astfel de soluţie pot sta liniştiţi deocamdată deoarece sursa afirmă că Surface Pro 4 va folosi procesoare din familia Intel Core din generaţia a cincea. Conform specificaţiilor neoficiale şi neconfirmate, Surface Pro 4 va folosi un sistem de răcire pasiv care va folosi doar fante pentru aerisire, însă acest lucru este improbabil din punct de vedere tehnic şi vom avea probabil de a face doar cu un sistem de răcire activ îmbunătăţit.

Informaţiile neconfirmate în acest moment afirmă că Surface Pro 4 va avea aceeaşi greutate ca modelul anterior, însă carcasa va fi mai subţire. Conform datelor tehnice ale prototipului văzut de sursa anonimă citată de site-ul chinez, bateria, rama frontală, suportul inclus şi porturile sunt identice cu cele ale modelului anterior.

Microsoft a promis că accesoriile pentru Surface Pro 3 vor fi compatibile cu generaţiile viitoare de produse din această gamă, un lucru binevenit ţinând cont că acestea au un preţ destul de ridicat. Cât de adevărate sunt aceste informaţii vom afla probabil în a doua jumătate a acestui an, atunci când este preconizată lansarea noului hibrid Microsoft.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News