Primele zvonuri despre tableta Sony Xperia Tablet Z2: mai puternică şi mai subţire

17.02.2014
Primele zvonuri despre tableta Sony Xperia Tablet Z2: mai puternică şi mai subţire

Spre deosebire de alţi producători care activează cu succes pe această piaţă, compania Sony nu pare prea convinsă de tabletele Android deoarece a lansat până acum doar patru modele în decurs de trei ani. Modelul care a fost lansat în cursul anului trecut a fost extrem de atrăgător, iar cei care au apreciat carcasa subţire şi elegantă a tabletei Xperia Tablet Z vor fi neîndoielnic interesaţi şi de zvonurile care susţin că aceasta va primi în curând o actualizare.

Conform Evleaks, care este o sursa deja tradiţională de zvonuri cu acurateţe bună, Sony pregăteşte o actualizare a modelului lansat în 2013. Urmând să fie denumită Xperia Tablet Z2, viitoarea tabletă de la Sony va aduce o actualizare hardware importantă şi va fi şi mai subţire decât modelul anterior.

Viitoarea Xperia Tablet Z2 ar urma să aducă, dacă zvonul se va adeveri, o platformă hardware quad-core Qualcomm Snapdragon 800 cu o frecvenţă de tact de 2,3 GHz, 3 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă cu un card MicroSD şi o baterie cu o capacitate de 6000 mAh.

Se pare că eleganta Xperia Tablet Z va avea un urmaş şi mai subţire

La fel ca modelul anterior, Xperia Tablet Z2 va oferi camere foto cu senzori de 8 şi 2 MP şi un ecran cu o diagonală de 10,1” şi rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli. Conform Evleaks, ecranul va fi unul de tip Triluminos, dar Sony obişnuieşte să folosească numele acestei tehnologii pentru o gamă largă de panouri şi este greu de crezut că vom primi ceva mai puţin satisfăcător decât modelul IPS de anul trecut.

Xperia Tablet Z a fost cea mai subţire tabletă de 10” lansată până acum, iar actualizarea sa se pare că va împinge şi mai jos ştacheta şi va avea o grosime de numai 6,4 milimetri. Aşa cum Sony deja ne-a obişnuit, certificarea IP pentru rezistenţa la praf şi apă nu va lipsi.

Ceea ce nu ştim în prezent este data lansării acestui produs, fiind însă posibil să o vedem pentru prima oară peste o săptămână, în cadrul Mobile World Congress 2014.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News