Realme anunță Pad X, noua sa tabletă mid-range de buget

27.05.2022
Realme anunță Pad X, noua sa tabletă mid-range de buget

Realme a anunțat oficial lansarea tabletei cu numărul trei din portofoliul său. Aceasta se numește Realme Pad X, iar în ciuda numelui care sugerează performanță înaltă, avem de a face în continuare cu un model de medie. Tableta păstrează design-ul modelelor anterioare, care la rândul lor erau inspirate de modelele iPad Air și Mini, cu margini drepte și margini subțiri în jurul ecranului. Având în vedere că oferă suport pentru un stylus, această tabletă pare să fie orientată atât către consum de conținut, cât și către crearea conținutului pe ecranul său.

Realme Pad X oferă specificații de medie într-un design familiar

Noul Realme Pad X beneficiază de un chipset Snapdragon 695, un model de medie, care va oferi cam jumătate din performanța unui chipset high-end din prezent. Pentru majoritatea activităților pe care utilizatorii le fac de obicei pe tablete, un astfel de procesor ar trebui să fie OK, dar pentru creare de conținut, s-ar putea să nu ofere o performanță foarte bună, în special în editare foto sau video.

Cei 4 sau 6 GB memorie RAM, sunt însă de ajuns, iar 64 sau 128 GB stocare internă cu posibilitatea de a adăuga carduri microSD sunt standard pentru tablete mid-range. Ecranul este un model LCD de 11″ cu rezoluție 2.000 x 1.200 pixeli pe format 5:3 și luminozitate de 450 nits. Este practic un Full HD adaptat la formatul păstrat. Pe față, camera de 8 megapixeli beneficiază de un obiectiv ultra wide, de 105 grade, iar pe spate avem o cameră wide de 13 megapixeli.

realme pad screen

Cu grosime de numai 7,1 mm și greutate de 499 grame, faptul că a avut loc un acumulator de 8.340 mAh (cu încărcare la 33W) la interior este destul de impresionant, fiind cam la fel de mare precum în cazul tabletelor iPad. Desigur, Realme Pad X rulează Android 12 cu interfața Realme UI 3.0. Cu puțin noroc, Realme a și adaptat această interfață la formatul tabletelor, modelele anterioare având probleme la acest capitol, oferind doar interfața de mobil mărită.

Realme Pad X a fost anunțat momentan doar pentru China, unde va debuta pe data de 31 mai. Tableta pornește de la 1.299 yuan, adică în jurul a 180 de euro în varianta 4+64GB și ajunge la 1.599 yuan, adică în jurul a 220 euro pentru varianta 6+128 GB.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult