Realme Pad nu va primi nici măcar un update de sistem. Rămâne pe Android 11

12.01.2022
Realme Pad nu va primi nici măcar un update de sistem. Rămâne pe Android 11

Realme, unul dintre brandurile de tehnologie cu o creștere foarte rapidă în ultimii ani, nu pare să fi învățat prea multe de la concurența din piață. Compania „înrudită” cu Oppo a lansat în toamna anului trecut prima sa tabletă, Realme Pad, echipată cu hardware de medie și un design modern, dar se pare că nu îi va oferi suportul software pe care utilizatorii îl așteptau. Conform Fonearena, Realme Pad nu va primi niciun update de sistem pe parcursul perioadei de suport.

Realme Pad va rămâne pe versiunea software de la lansare

Realme Pad s-a lansat în septembrie cu interfața Realme UI, aplicată peste Android 11. Aceasta oferă funcții uzuale pentru tablete și pare să se comporte bine din punct de vedere al performanței pe hardware-ul oferit. Astfel, utilizatorii erau plăcut surprinși de acest aspect al tabletei de buget, însă așteptările ar fi ca tabletele companiei să primească un suport software similar cu cel al smartphone-urilor.

Conform răspunsurilor publicate de Realme în cadrul unei sesiuni Community FAQ, compania a confirmat că Realme Pad nu va primi update la Android 12, sau altă versiune mai nouă de sistem. Suportul software pentru această tabletă va fi limitat la actualizări de securitate și performanță.

Această veste este cu atât mai dezamăgitoare cu cât ne apropiem de lansarea Android 12L (Large), cu o interfață nouă, dedicată dispozitivelor cu ecrane mari. Google plănuiește să construiască un sistem de operare mai bine adaptat la formatul tabletelor, așa cum a făcut și Apple cu iPadOS în urmă cu câțiva ani, când a separat această versiune de iOS. Android 12L va asigura un comportament mai natural al aplicațiilor pe ecrane mari, funcții de multi-tasking îmbunătățite și alte îmbunătățiri pentru dispozitive cu ecrane mari și pliabile.

Fiind vorba despre o tabletă de buget, probabil că nu foarte mulți se așteptau la suport de lungă durată din partea Realme. Totuși, măcar un an de actualizări de sistem este minimum pe care orice utilizator de dispozitive cu Android, oricât de ieftine ar fi, îl așteaptă.

sursa: Fonearena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult