Realme pregătește prima sa tabletă, Realme Pad, cu design subțire și specificații de medie

04.09.2021
Realme pregătește prima sa tabletă, Realme Pad, cu design subțire și specificații de medie

Nu mai este un secret faptul că Realme pregătește lansarea unei tablete „Realme Pad” cu Android. Brandul chinezesc promite să prezinte primul său dispozitiv din această gamă săptămâna viitoare, iar momentan oferă puține detalii. Singurul lucru „oficial” pe care îl știm despre tabletă este că va avea un profil foarte subțire, însă informațiile „neoficiale” disponibile pe internet ne oferă o privire de ansamblu și asupra capabilităților acestei tablete cu design compact.

Brandul chinezesc compară Realme Pad cu iPad 8 de la Apple

Realme Pad urmează să fie lansată pe 8 septembrie, iar din primele imagini pe care compania le-a publicat online, se pare că va fi o tabletă cu margini drepte și profil foarte subțire. Realme compară această tabletă cu modelul iPad 8, dezvăluind că este cu 0,6 mm mai subțire decât ceea ce oferă Apple (6,9mm vs. 7,5mm).

Alte detalii sugerează că a fost depus efort special pentru realizarea unei experiențe audio-video de calitate, cu un ecran performant și difuzoare puternice. Capabilitățile hardware ale tabletei nu vor fi însă la nivelul unui iPad cu care se compară, însă. În timp ce iPad 8 folosește un procesor Apple A12, același pe care îl regăseam pe iPhone XS și XR, cât și pe iPad Air 3, noul Realme Pad va folosi în schimb un chipset MediaTek Helio G80, un model mid-range pe care l-am mai întâlnit pe telefoane de buget în trecut. Acesta va fi echipat cu 4 sau 6 GB RAM și 64 GB stocare. Sistemul de operare Android 11 va fi cel mai probabil decorat cu interfața Realme UI.

Încă nu știm cât va costa

Realme Pad nu va fi însă o tabletă de dimensiuni mici. Aceasta va folosi un ecran de 10,4” și va fi echipată cu două camere de 8 megapixeli: una pe față și una pe spate. Un capitol la care ar putea să stea foarte bine este autonomia, întrucât se zvonește o baterie internă de 7.100 mAh. De asemenea, stocarea va putea fi mărită prin adăugarea unui card microSD.

Nu știm însă prețul exact la care Realme Pad va intra în oferta magazinelor. Având în vedere că se compară cu iPad 8, probabil că acesta va fi undeva în intervalul 300-400 de euro. Totuși, Realme ne-a surprins în trecut cu prețuri accesibile, deci există și posibilitatea unui preț mai mic.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult