Realme s-a răzgândit: promite Android 12 pentru tableta Realme Pad

27.01.2022
Realme s-a răzgândit: promite Android 12 pentru tableta Realme Pad

Brandul Realme a dezamăgit fanii în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când a confirmat că prima sa tabletă, lansată în septembrie 2021, nu va primi niciun update de sistem, urmând să rămână pe Android 11 pe tot parcursul „vieții” sale. În urma feedback-ului utilizatorilor, compania s-a răzgândit și promite acum un update major, cât și mulți ani de suport software pentru actualizări de securitate. Astfel, tableta Realme Pad devine din nou o opțiune de buget demnă de luat în seamă.

Realme Pad va beneficia de suport software pentru următorii câțiva ani

Compania a confirmat acum că Realme Pad, o tabletă mid-range cu specificații atrăgătoare și un preț foarte tentant, va primi acum un singur update de sistem. Aceasta va face trecerea la Android 12, cea mai recentă versiune a sistemului de operare de la Google. Fereastra de lansare pentru acest update este programată pentru trimestrul al treilea al anului 2022, deci în perioada aniversării de un an de la lansarea originală a tabletei.

Chiar dacă la momentul respectiv vom vorbi deja despre Android 13, este totuși o victorie pentru cei care au cumpărat deja tableta și care nu se mai așteptau la astfel de actualizări. Din păcate, se pare că tableta nu va primi Android 12L, versiunea pentru tablete și dispozitive pliabile, cu interfață și funcții dedicate ecranelor mari. Brandul chinez a reiterat însă că va asigura trei ani de actualizări de securitate pentru Realme Pad.

Totuși, decizia de a oferi suport atât de limitat este dezamăgitor, în condițiile în care tabletele sunt dispozitive pe care utilizatorii le schimbă mult mai rar decât telefoanele. Astfel, în timp ce trei ani de actualizări de securitate este în rând cu diverse smartphone-uri din gamele superioare, funcțiile noi care vor fi asigurate de noile variante de Android care vor apărea în următorii ani, nu vor ajunge și pe Realme Pad.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult