Samsung a lansat Galaxy Iris, prima tabletă cu senzor biometric pentru scanarea pupilelor

25.05.2016
Samsung a lansat Galaxy Iris, prima tabletă cu senzor biometric pentru scanarea pupilelor

Samsung a lansat în India o tablet Galaxy Tab Iris, cu capabilitate de scanare a irisului. Acestă metodă de autentificare biometrică nu a mai fost implementată în dispozitive mobile până în prezent, iar faptul că noua creaţie a companiei coreene vine cu hardware din gama medie inferioară este puţin dezamăgitor. Samsung susţine că noua tabletă este realizată pentru companii şi instituţii publice, oferind securitate avansată şi un preţ scăzut.

Multe zvonuri sugerau că noul Galaxy Note 6 ar putea fi primul dispozitiv mobil cu senzor pentru scanarea irisului. Se pare însă că Samsung doreşte să testeze mai întâi tehnologia într-un mediu relativ controlat, Galaxy Tab Iris fiind disponibil doar la comandă directă. Această tabletă bine cu un display deloc impresionant, cu diagonală de 7” şi rezoluţie WSVGA (1024 x 600 pixeli) şi un procesor quad-core la 1,2 GHz. Acestea sunt alăturate unei cantităţi deloc generoase de 1,5 GB memorie RAM, 8 GB spaţiu de stocare cu posibilitate de extindere până la 200 GB cu ajutorul unui card microSD şi un acumulator de 3.600 mAh.

Tableta Galaxy Iris dispune de o singură cameră foto/video de 5 megapixeli pe partea din spate şi de un sistem infraroşu care integrează scanner-ul „Iris Camera”. La 327 de grame, această tabletă va fi una dintre cele mai grele din această categorie de dimensiuni. Tableta vine echipată şi cu WiFi 802.11n, Bluetooth 4.1, iar alimentarea cu energie electrică se face printr-un port micro-USB.

Acum că Samsung are tehnologia pentru scanarea irisului folosită pentru autentificare biometrică într-un produs finit, zvonurile despre Galaxy Note 6 încep să atragă de partea lor puţin mai multă credibilitate.

Citeşte şi Galaxy Note 6 ar putea veni cu 6 GB memorie RAM pe 10 nm

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video