Samsung anunţă Galaxy Tab 3 Kids, o tabletă de 7″ dedicată copiilor

28.08.2013
Samsung anunţă Galaxy Tab 3 Kids, o tabletă de 7

Platforma software Android oferă posibilitatea creării mai multor conturi de utilizator începând cu versiunea 4.2, iar actualizarea 4.3 a adus şi un control superior al acestora, ceea ce le permite părinţilor să-şi lase tabletele pe mână copiilor. Dacă ideea de a lăsa o tabletă scumpă pe mână unui copil nu vă surâde, achiziţionarea unui model ieftin destinat celor mici ar putea fi o idee mai bună.

Piaţa tabletelor pentru copii a fost exploatată de ceva vreme de către companiile de mai mică anvergură, însă Samsung a decis că a sosit momentul să profite şi ea de acest segment de piaţă. Fiind un produs destinat celor mici, Galaxy Tab 3 Kids nu impresionează nici prin design şi nici prin specificaţii, însă tableta vizează aspectele care o fac optimă pentru cei mici: software-ul şi rezistenţa.

Carcasa solidă din material plastic viu colorat ascunde un procesor dual-core tactat la 1,2 GHz, 1 GB de memorie RAM şi 8 GB de stocare internă, care pot fi extinşi cu un card MicroSD. Tableta oferă un ecran de 7” cu rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, o baterie cu o capacitate de 4000 mAh, două camere foto de 3, respectiv 1,3 MP, si o greutate de 300 de grame.

Software-ul rulat este o versiune modificată de Android 4.1 peste care a fost implementata o interfaţă simplă viu colorată, tableta oferind şi un magazin de aplicaţii care oferă conţinut special ales pentru cei mici. În plus, părinţii au la dispoziţie opţiuni pentru controlul perioadelor de timp în care Galaxy Tab 3 Kids poate fi utilizată.

Tableta va ajunge în Europa undeva în cursul acestei toamne la un preţ încă necunoscut, Galaxy Tab 3 Kids urmând să fie însoţită şi de un stativ şi un stilou digital pentru desen.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News