Samsung ar putea lansa nu mai puțin de cinci variante Galaxy Tab S9 în 2023

22.06.2023
Samsung ar putea lansa nu mai puțin de cinci variante Galaxy Tab S9 în 2023

Reprezentând oferta premium de tablete Samsung, Galaxy Tab S9, S9+ și S9 Ultra sunt așteptate la următorul eveniment Unpacked din acest an. Dar spre deosebire de anii anteriori, Samsung ar putea dezvălui și două alternative, Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+, adresate consumatorilor care nu sunt dispuși să plătească atât de mult pentru o tabletă Samsung de top.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Ross Young, un cunoscut analist pe tema produselor Samsung, Galaxy Tab S9 FE și Tab S9 FE+ vor fi lansate în cursul acestui an. Tot acesta spune și că versiunile FE nu vor fi lansate luna viitoare, alături de versiunile premium Tab S9, S9+ și S9 Ultra. Aparent, Samsung este deja în urmă cu producția Galaxy Tab S9, încât stocurile disponibile pentru lansare vor fi mai degrabă „subțiri”. Astfel, seria FE ar putea debuta cu două luni mai târziu în cel mai fericit caz, producția acestor modele mai puțin profitabile nefiind prioritară pentru Samsung.

Cât despre Galaxy Tab S9, S9+ și S9 Ultra, acesta vor fi disponibile în obișnuitele versiuni de culoare bej și gri, urmând ca ediția FE să adauge nuanțele verde deschis, roz deschis și argintiu.

Cât despre configurația hardware, seria Tab S9 este așteptată cu ecran Dynamic AMOLED 2X , probabil cu rată de refresh la 120 Hz, sau chiar 144Hz pe versiunea de top. Dimensiunea și rezoluția ecranului vor rămâne, de asemenea, neschimbate față de anul trecut. Cele trei tablete au ecrane cu diagonala de 11”, 12,4” și, respectiv, 14,6”.

Se pare că Samsung va păstra neschimbată și capacitatea bateriei. Livrând un acumulator de 8.000 mAh pentru echiparea de bază, 10.090 mAh versiuna Plus și 11.200 mAh pentru modelul Ultra. Noile tablete vor păstra de asemenea și încărcarea rapidă de 45 W prin USB-C. Totuși, procesorul Snapdragon 8 Gen 2 „pentru Galaxy” ar putea aduce îmbunătățiri în ce privește autonomia și nivelul de performanță.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult