Lista finală de specificații pentru Galaxy S21 FE, flagship-ul accesibil de la Samsung

10.12.2021
Lista finală de specificații pentru Galaxy S21 FE, flagship-ul accesibil de la Samsung

Prima lansare Samsung din 2022 nu va fi Galaxy S22, ci Galaxy S21 FE, mult așteptatul flagship accesibil al companiei. Acesta a fost amânat cu mai multe luni, motivul fiind, aparent, criza de semiconductori, care a afectat producția de dispozitive mobile în toată industria. Totuși, telefonul este încă în plan și se apropie acum de lansarea care pare să fie programată acum pentru luna ianuarie. Odată cu apropierea de acest eveniment, avem și o listă neoficială de specificații actualizată, care ar putea fi chiar lista finală de componente a telefonului.

Galaxy S21 FE nu este foarte diferit față de S21 „standard”

Lista actualizată de componente a fost publicată de SamMobile, care oferă deseori informații despre dispozitive Samsung înainte ca acestea să fie anunțate în mod oficial. Acestea includ un ecran de 6,4” de tip Dynamic AMOLED 2X la 120 Hz, puțin mai mare decât cel de pe S21 „standard”, dar la fel de performant, cu aceeași rezoluție Full HD+. Sticla folosită pentru protecția ecranului va fi aceeași Gorilla Glass Victus. Camera frontală folosește un senzor de 32 megapixeli, integrat într-un orificiu în centrul ecranului, la fel ca în cazul celorlalte modele S21.

Diferențele apar la capitolul memoriei RAM. Galaxy S21 FE vine în varianta de bază cu 6 GB memorie RAM și urcă până la 8 GB în varianta superioară, în timp ce stocarea internă este limitată la 128 sau 256 GB, fără slot pentru carduri microSD.

Chipset-ul nu va fi însă schimbat față de ceea ce am primit la începutul lui 2021: Galaxy S21 Fe va folosi fie Exynos 2100, fie Snapdragon 888. Cel mai probabil, în Europa primim din nou varianta Exynos, în ciuda faptului că anul trecut, Galaxy S20 FE a beneficiat de un chipset Qualcomm și aici.  Acumulatorul este de 4.500 mAh, iar încărcarea se face la 25W prin cablu, sau 15W wireless. De asemenea rezistența la apă și praf rămâne la standardul IP68.

Sistemul de camere va suferi un mic „downgrade” față de Galaxy S21 standard: în timp ce camera principală și cea ultrawide vor rămâne pe senzori de 12 megapixeli, camera cu zoom renunță la senzorul de 64 megapixeli în favoarea unui senzor de 8 megapixeli. În consecință, filmarea 8K nu va fi posibilă pe acest model.

Telefonul ar putea fi lansat cu Android 12 din fabrică

Cel mai interesant lucru este însă faptul că acesta ar putea fi primul telefon Samsung cu Android 12, iar acest model va beneficia de suportul extins promis de companie pentru dispozitivele din gama superioară. Astfel, Galaxy S21 FE va primi trei ani de actualizări de sistem, până la Android 15, în timp ce actualizările de securitate vor veni până la 4 ani după lansare. Prețul la care acest model este așteptat pe piață este de 699 dolari americani, deci probabil 700 de euro în Europa.

sursa: Sam Mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult