Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 – performanţe de top şi un ecran impecabil

13.06.2014
Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 - performanţe de top şi un ecran impecabil
Dotările oferite şi experienţa în utilizare

Parte din lungul şir de modele smartphone şi tablete Samsung lansate pentru a umple fiecare nişă rămasă de exploatat în piaţa supraaglomerată a dispozitivelor mobile, Galaxy Tab Pro 8.4 atrage atenţia prin pachetul excelent de dotări oferite la un preţ atractiv. Este oare Galaxy Tab Pro 8.4 o alternativă credibilă pentru tableta iPad Mini cu ecran Retina? Haideţi să aflăm.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Dotările oferite şi experienţa în utilizare

Cu design inspirat de modelul smartphone Galaxy Note 3 şi nume sugestiv, tableta îşi anunţă încă de la primul contact apartenenţa la o nişă selectă, rezervată produselor high-end adresate utilizatorilor pretenţioşi. Din păcate în efortul de a nu-şi trăda identitatea de brand, Samsung a eşuat lamentabil în aduce inovaţii notabile la capitolul design. Practic, Galaxy Tab Pro 8.4 se prezintă cu aceeaşi ramă din plastic imitând metalul şlefuit, capac din plastic imitând pielea naturală şi tastă Home cu formă identică celei incluse la modelul smartphone mai sus menţionat. Per total, avem de-a face cu o tabletă prezentabilă, cu greutate redusă şi grosime de numai 7.2mm, pe care să o expunem cu mândrie la birou sau pe măsuţa de cafea din sufragerie.

La interior, Galaxy Tab Pro 8.4 a primit un upgrade masiv atât la partea de hardware cât şi cea de software, producătorul alegând să scoată la defilare întreg arsenalul de tehnologii.

Cap de afiş este noul ecran LCD cu tehnologie Super Clear PLS, capabil să redea imagini cu rezoluţie 2560×1600 pixeli pe o suprafaţă cu diagonală 8.4”, densitatea de afişare rezultată fiind de 356ppi. Spre comparaţie, tabeta iPad mini 2 oferă densitate de numai 324ppi. Fără nici un compromis, Samsung a ales pentru ecran o matrice RGB convenţională, capabilă să redea imagini mult mai clare decât cele PentTile folosite în mod normal la ecrane cu rezoluţie înaltă şi densitate mare de afişare, cum este şi cazul de faţă. În afară de claritate, ecranul cu rată de aspect 16:10 se face remarcat prin paleta de culori foarte plăcută privirii şi nivelul de negru impresionant, ce transformă într-un adevărat deliciu vizionarea de filme şi poze. Unghiurile de vizibilitate sunt excelente, iar luminozitatea suficient de mare pentru a nu incomoda la folosirea în spaţii deschise, cu lumină solară din belşug.

Din păcate tableta optimizată pentru folosire în poziţie verticală are cele două difuzoare stereo instalate pe aceeaşi latură a ecranului, astfel că la vizionarea de filme cu ecranul întors la orizontală este mai bine să folosim un set de căşti. Nici pentru muzică lucrurile nu stau mai bine, tableta redând sunet clar şi cu volum consistent, dar cam sărac în domeniul frecvenţelor medii şi joase.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 - vedere din spate

Pe laturile carcasei mai poate fi găsit un transmiţător infraroşu ce poate servi la controlarea dispozitivelor din jur folosind o aplicaţie pentru telecomandă, ieşire pentru căşti (jack 3.5mm), slot-ul microSD protejat cu un căpăcel detaşabil, respectiv conectorul microUSB cu rol multiplu. Acesta poate servi pentru transferuri de date şi încărcarea acumulatorului, respectiv ca ieşire HDMI dacă folosim un adaptor special (neinclus în pachetul cu accesorii)

Dacă versiunea Galaxy Tab Pro 8.4 cu suport LTE oferă în plus şi o cască audio pentru funcţia de telefonie, în cazul de faţă deasupra ecranului găsim doar camera frontală de 2MP, utilă pentru apeluri video şi poze selfie.

Interiorul ascunde o configuraţie cu chipset Snapdragon 800, având CPU quad-core la 2.3GHz din seria Krait 400 şi GPU Adreno 330, recunoscut pentru performanţele excelente în jocuri. Sistemul de operare Android 4.4 este ajutat cu 2GB memorie RAM şi găzduit în cei 16GB sau 32GB memorie internă (în funcţie de model). Opţional, putem extinde spaţiul de stocare cu până la 64GB, ataşând un card de memorie microSD.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 – detalii tehnice

  • Nume complet: Samsung SM-T320
  • Ecran: 8.4”, 2560 x 1600 pixeli, Super Clear PLS
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 800
  • CPU: Krait 400, quad-core, 2.3GHz
  • GPU: Adreno 330
  • RAM: 2GB
  • Memorie internă: 16/32GB
  • Card: microSD (max. 64GB)
  • Sistem de operare: Android 4.4 KitKat + TouchWiz UI
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, GPS (GLONASS), 3G/LTE (opţional)
  • Cameră foto: 8MP (3264×2448 pixeli, înregistrare 1080p@30fps, geotagging
  • Cameră frontală: 2MP
  • Conectori: MicroUSB, jack 3,5mm
  • Audio: difuzoare stereo, microfon, transmiţător infraroşu
  • Baterie:  Li-Ion 4800 mAh
  • Dimensiuni: 219 x 128.5 x 7.2 mm
  • Greutate: 331 grame

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Părţi pozitive

Ecran de foarte bună calitate
Performanţe de top
Pachet software interesant
Slot microSD pentru expansiune
Disponibilă şi în variantă cu suport 3G/LTE
Preţ rezonabil

Părţi negative

Interfaţa prea încărcată cu efecte grafice poate fi lentă uneori
Difuzoarele stereo sunt poziţionate pe o singură latură a ecranului

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult