Samsung lansează Galaxy Tab Active3, o tabletă rezistentă pentru lucru în medii dificile

28.09.2020
Samsung lansează Galaxy Tab Active3, o tabletă rezistentă pentru lucru în medii dificile

Samsung anunță o nouă tabletă rezistentă din gama Active. Tab Active3 este echipată cu hardware performant, rezistență la șocuri, apă și praf, cât și un stylus S-Pen. Compania sud coreeană este dedicată în special utilizării în medii dificile, unde o tabletă obișnuită nu ar putea fi folosită din cauza riscului de accidente. Astfel, vorbim mai degrabă despre o tabletă de „lucru”, nu obligatoriu de una pe care să o folosești în sufragerie pentru a accesa Netflix și Spotify.

Galaxy Tab Active3 oferă hardware performant și rezistență la apă, praf și șocuri mecanice

Galaxy Tab Active3 este o tabletă cu ecran de 8” cu rezoluție 1.920 x 1.200 pixeli pe tehnologite PLS TFT, vine cu procesor Exynos 9810 la 2,7 GHz, 4 GB RAM și 64 sau 128 GB stocare internă și slot micro SD pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu. Aceasta este echipată și cu două camere foto, însă nu foarte performante: una de 13 megapixeli pe spate și una de 5 megapixeli pe față. Cel mai interesant este însă faptul că această tabletă vine cu modem 4G, nu 5G, însă integrează un modul WiFi 6 pentru viteze de transfer înalte în locații compatibile.

Acumulatorul de 5.050 mAh este un alt element interesant. Acesta nu pare să fie foarte mare, pentru o tabletă, mai ales când știm că există și telefoane cu capacitate mai mare. Totuși, bateria este detașabilă și poate fi înlocuită cu alta de rezervă atunci când se consumă. De altfel, Samsung promite și posibilitatea de a opera tableta în mod staționar, conectat la o sursă continuă de energie, chiar și fără baterie conectată.

Tableta este livrată cu Android 10, dar va primi și Android 11 în viitor, alături de alte update-uri majore timp de trei ani. Desigur, la capitolul „rezistență”, Samsung se laudă cu rezistență la apă și praf IP68 și cu MIL-STD-810H, care asigură rezistență la șocuri de la înălțime de 1,5m înălțime. Chiar și S-Pen-ul este rezistent la apă și praf la standardul IP68. Un alt element definitoriu pentru acest model este butonul inteligent Active Key, care permite accesarea rapidă a unei aplicații sau poate fi folosit pentru Push-to-Talk.

Samsung Galaxy Tab Active3 se lansează astăzi în Europa. Prețul oficial nu a fost comunicat, însă modelele precedente au venit la prețuri de aproximativ 400 de euro, deci probabil că și noul model va rămâne la un nivel similar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult