Samsung pregăteşte o tabletă de 10 inch cu ecran de rezoluţie înaltă

Samsung pregăteşte o tabletă de 10 inch cu ecran de rezoluţie înaltă

După experienţa nu tocmai fericită avută cu modelul Nexus 10, Samsung ar putea lansa o nouă tabletă cu ecran de 10.1 inch, zvonit a avea o densitate de 299 ppi, corespunzătoarea rezoluţiei 2560×1600 pixeli.

Samsung pregăteşte o tabletă de 10 inch cu ecran de rezoluţie înaltă

Tableta cu nume de cod Roma este construită în jurul unui chipset dual-core la 1.7 GHz, din gama Exynos 5. Configuraţia mai include 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare intern ce poate fi extins prin adăugarea unui card microSD (până la 128 GB), cameră foto de 5 MP cu funcţie de filmare 1080p şi o cameră frontală de 1.9 MP pentru apeluri video. Lista opţiunilor pentru conectivitate include modul WiFI N cu suport DLNA, modul Bluetooth 4.0 pentru conectarea diverselor accesorii şi conector microUSB pentru transferuri de date.

Potrivit informaţiilor încă neconfirmate, noua tabletă măsoară 257×177.7x 8.4 mm şi cântăreşte 583 grame, fiind suplă pentru un model cu ecran de 10 inch şi destul de uşoară. Cu toate acestea, modelul include un acumulator de 9000 mAh, ce ar trebui să dea rezultate mulţumitoare la capitolul autonomie.

Tableta cu nume de cod Samsung Roma este livrată cu sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean, personalizat cu o interfaţă ce poartă semnătura celebrului producător de electronice. Din păcate singura imagine oferită cu titlu de prezentare nu lasă să se vadă prea multe detalii, exceptând conturul carcasei ce nu pare să se fi schimbat prea mult după modelul Nexus 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult