Samsung pregătește pentru lansare o tabletă cu pliere dublă

23.03.2021
Samsung pregătește pentru lansare o tabletă cu pliere dublă

Până acum, companiile din domeniul dispozitivelor mobile au creat mai multe modele de smartphone-uri pliabile și un singur dispozitiv de tip hibrid între un laptop și o tabletă cu ecran de acest gen (Lenovo Thinkpad X1 Fold). Se pare însă că Samsung se pregătește să lanseze o adevărată tabletă pliabilă, cu ecran care poate fi îndoit de două ori. Aceasta se va alătura seriei de telefoane pliabile din gama Galaxy Z, care ar trebui să fie anunțate în cea de-a doua jumătate a anului.

Samsung nu este singura companie care lucrează la dispozitive cu pliere dublă

Conform Nikkei, Samsung pregătește un dispozitiv pliabil cu două balamale, care se extinde într-o tabletă de dimensiuni mai mari decât un Galaxy Z Fold obișnuit. Samsung are deja un brevet pentru un astfel de produs, așa că nu este tocmai o surpriză faptul că vom vedea până la urmă o tabletă cu pliere dublă. De altfel, atât Xiaomi, cât și TCL, au prezentat deja concepte nefuncționale cu design similar.

Conform informațiilor disponibile în prezent, noul dispozitiv pliabil va avea un format de ecran mai degrabă tradițional, în zona 16:9 sau 18:9. Acest lucru va permite aplicațiilor să fie mai ușor de afișat pe ecran, ajutând în special la redarea de conținut multimedia sau la rularea de jocuri. Asta va permite dezvoltatorilor de aplicații să facă mai multe dintre creațiile lor compatibile cu dispozitivul.

Acesta ar putea fi cel de-al patrulea dispozitiv pliabil din portofoliul Samsung care se lansează în 2021. Anterior am auzit informații despre Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip2, versiuni actualizate ale modelelor de anul trecut, care ar putea fi livrate alături de un Galaxy Z Fold Lite (sau FE?), echipat cu hardware mai vechi și cu un ecran exterior mai limitat. Astfel, Samsung ar putea avea anul acesta trei telefoane și o tabletă pliabilă, fiecare pe un format diferit și cu capabilități diferite. De exemplu, Modelul Fold3 ar putea fi primul smartphone pliabil compatibil cu un stylus S-Pen, care să suplinească alături de S21 Ultra lipsa unei serii de telefoane Note.

sursa: Nikkei, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult