Samsung va dezvălui noua gamă de tablete Galaxy Tab S2 în luna iunie – detalii şi specificaţii neoficiale

05.05.2015
Samsung va dezvălui noua gamă de tablete Galaxy Tab S2 în luna iunie - detalii şi specificaţii neoficiale

Urmând seriei Galaxy Tab S duo de tablete premium, noua serie Galaxy Tab S2 va fi propusă drept o alternativă chiar mai elegantă pentru tabletele Apple din gama iPad Air 2. Samsung va oferi seria Galaxy Tab S2 în variante cu ecran de 8.0˝ şi 9.7˝, ambele cu rată de aspect 4:3 şi rezoluţie 2048×1536.

Ambele variante ale tabletei vor putea fi achiziţionate în versiuni WiFi-only şi WiFi +  LTE, cumpărătorii având de ales între 4 dispozitive cu dotări diferite, sau mai multe dacă luăm în considerare şi variantele de culoare pentru carcasă. Comparate seriei iPad Air 2, noile tablete Samsung sunt chiar mai subţiri, având dimensiuni de 237.1 × 168.8 × 5.4 mm pentru modelul cu ecran de 8.0˝ şi 237.17mm x 169.58mm x 5.4mm pentru cel cu ecran de 9.7˝.

Samsung Galaxy Tab S duo

Descrise drept cele mai subţiri tablete Samsung de până acum, tabletele Galaxy Tab S2 vor fi cu siguranţă şi printre cele mai uşoare, greutatea menţionată fiind de 260 grame pentru modelul de 8.0˝ şi 407 grame pentru cel de 9.7˝.

Lista principalelor specificaţii menţionează un chipset Samsung Exynos  cu GPU hexa-core (Mali-T760MP6) şi CPU octa-core în configuraţie big.LITTLE: patru nuclee Cortex-A57 şi patru nuclee Cortex-A53, atingând o frecvenţă maximă de 1.9GHz. Mai departe, memoria RAM de 3GB şi camera foto de 8MP par împrumutate direct de la modelul Galaxy Tab S.

Din păcate pentru informaţii complete şi teste de performanţă va trebui să aşteptăm evenimentul oficial de lansare, pregătit de Samsung pentru luna iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult