Specificaţiile Samsung Galaxy Tab S2 dezvăluite pe GFXBench

25.02.2015
Specificaţiile Samsung Galaxy Tab S2 dezvăluite pe GFXBench

Se pare că Samsung pregăteşte şi o reîmprospătare a liniei sale de tablete la Mobile World Congress 2015, întrucât zvonurile despre urmaşul Galaxy Tab S încep să apară din ce în ce mai des. Deşi nu au apărut încă imagini oficiale sau neoficiale cu noul dispozitiv, avem de câteva zile deja o listă cu specificaţiile tehnice. Cele mai noi detalii vin însă de pe site-ul aplicaţiei GFXBench. Cineva pare să fie în posesia unui Galaxy Tab S2 şi a rulat deja şi testele de performanţă 3D pe acesta.

Lista de specificaţii dezvăluită pe această cale confirmă zvonurile recente, în ciuda unor mici inconsistenţe. Aparent noua tabletă va avea un display cu format 4:3, dimensiunile sale în diagonală fiind de 9,6”. Samsung va folosi un procesor proprietar Exynos 5 Octa la 1,9 GHz. Acesta integrează patru nuclee Cortex A53 şi patru nuclee Cortex A57, cât şi un GPU Mali-T760 hexacore. Avem de a face cu o tabletă cu 3 GB de memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare, conform listei de pe GFXBench.

Camerele foto sunt de 7, respectiv 2 megapixeli, ambele capabile să filmeze în Full HD, însă deja ne-am obişnuit să nu avem pretenţii prea mari de la tablete la capitolul captură foto sau video. Curios este faptul că deşi integrează WiFi, Bluetooth, GPS, accelerometru, giroscop şi pedometru, Samsung nu a inclus şi un cip NFC pentru funcţionalitate contactless. Modelul testat are şi lăcaş pentru SIM-uri, ceea ce confirmă existenţa unei variante 4G, pe lângă cea clasică WiFi.

Samsung Galaxy Tab S2 - specificaţii de pe GFXBench

Android 5.0.2 pare să fie sistemul de operare de pe noul Galaxy Tab S2, însă mai mult ca sigur Samsung va aplica skin-ul TouchWiz peste interfaţa clasică de la Google. Din fericire, zvonurile afirmă că software-ul nou al companiei, care va fi integrat şi în Galaxy S6, va include mai puţine aplicaţii pre-instalate şi grafică inspirată de Material Design. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult