Samsung va lansa o tabletă cu Android la MWC 2017

01.02.2017
Samsung va lansa o tabletă cu Android la MWC 2017

Samsung a anunţat în mod oficial că va susţine un eveniment de lansare cu ocazia Mobile World Congress 2017. Acesta va avea loc în Barcelona începând cu ora 20:00 a României, însă nu pare să fie dedicat lansării noului Galaxy S8, aşa cum se aştepta toată lumea. Subiectul acestei lansări pare să fie o tabletă, conform imaginii publicată astăzi, o mişcare curioasă, având în vedere că zvonurile sugerau că vom vedea noul smartphone de top în cadrul târgului de tehnologie.

Compania coreană a oferit în ultimele câteva săptămâni declaraţii despre Galaxy S8 şi Note8, sugerând că noul flagship nu va fi prezent la MWC 2017. Desigur, S8 nu a fost anunţat în mod oficial, deci declaraţiile ar fi putut sugera doar că nu vor vorbi despre acest dispozitiv înainte de evenimentul de la sfârşitul lunii februarie, însă acum este destul de clar că lansarea acestuia va întârzia mai mult.

Odată cu anunţarea noului eveniment, au apărut şi câteva zvonuri despre noua tabletă care urmează să fie prezentată în Barcelona. Se pare că este vorba despre Galaxy Tab S3, o nouă tabletă de top cu Android care va intra în concurenţă cu modelele iPad Pro de la Apple. Hardware-ul intern ar putea integra un chipset Snapdragon 820, 4 GB memorie RAM, display de 9,6” cu rezoluţie 2048 x 1536 şi cameră frontală de 5 megapixeli. Sistemul de operare pre-instalat va fi Android 7.0 Nougat, conform informaţiilor neoficiale.

Samsung va transmite acest eveniment live, iar dezvăluirea lui Galaxy S8 ar putea avea loc abia spre sfârşitul lunii martie, cu o lansare pregătită pentru luna aprilie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult