Senzor de amprente şi mod Ultra Power Saving pentru tabletele Galaxy Tab S

29.05.2014
Senzor de amprente şi mod Ultra Power Saving pentru tabletele Galaxy Tab S

După ce în urmă cu puţin timp unul din vicepreşedinţii companiei, Rhee In-jong, anunţa că în curând toate modelele smartphone lansate de Samsung vor avea funcţie de autentificare biometrică, prezenţa acestei dotări a fost confirmată şi pentru seria de tablete Galaxy Tab S, pregătită în variante cu ecran de 10.5″ şi 8.4″.

Senzor de amprente pentru tabletele Galaxy Tab S

Potrivit informaţiilor extrase din firmware-ul pus la dispoziţie pentru noua tabletă, Galaxy Tab S va avea senzor de amprente încorporat în butonul Home, ce va putea fi folosit pentru deblocarea ecranului şi autentificarea în aplicaţii compatibile.

Un alt detaliu interesant este noul mod Ultra Power Saving, capabil să conserve rezerva bateriei optimizând anumite funcţii ale tabletei.  Aparent, în modul Ultra Power Saving ecranul Super AMOLED devine alb-negru, tableta afişând un Homescreen simplificat cu acces la funcţiile de bază şi o selecţie restrânsă de aplicaţii.

Homscreen alb-negru în modul Ultra Power Saving Homscreen alb-negru în modul Ultra Power Saving

Aşteptate să fie prezentate oficial în data de 12 iunie, noile tablete Galaxy Tab S folosesc o platformă cu chipset Exynos 5 Octa 5420, compus din CPU quad-core la 1.9GHz bazat pe nuclee ARM Cortex-A15 şi GPU ARM Mali-T628 la 533MHz. Atât modelul cu ecran de 10.5″, cât şi cel de 8.4″, redau interfaţa Magazine UX pentru Android KitKat folosind rezoluţie 2560×1600. Probabil, destul de apropiate ca preţ, cele două tablete Galaxy Tab S sunt ajutate cu 3GB memorie RAM şi dispun fiecare de câte 32GB memorie internă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult