Sony pregăteşte VAIO Duo 13, un nou ultrabook hibrid cu Windows 8

09.05.2013
Sony pregăteşte VAIO Duo 13, un nou ultrabook hibrid cu Windows 8

Sony VAIO Duo 11, sistemul ultrabook ce poate fi convertit în tabletă sau laptop, va avea în curând şi un frăţior mai mare, adresat celor care apreciază avantajele unui ecran spaţios şi tastatură cu butoane mari.

Sony pregăteşte VAIO Duo 13, un nou ultrabook hibrid cu Windows 8

Noul model Sony VAIO Duo 13 vine tot cu un ecran Full HD realizat cu tehnologie IPS, dar cu diagonală de 13 inch. La fel ca modelul anterior, tastatura este fixată cu un mecanism ce permite glisarea ecranului în poziţie optimă pentru vizionare, convertind tableta într-un laptop cu tastatură fizică iluminată. Adus cât mai aproape de tastatură, ecranul cu interfaţă touch preia rolul touchpad-ului clasic, oferind o alternativă precisă pentru navigarea interfeţei Windows 8.

Potrivit informaţiilor încă neconfirmate, configuraţia este realizată în jurul unei platforme Intel cu procesor Core i5 şi 4GB memorie RAM. Sistemul de operare şi aplicaţiile instalate sunt găzduite pe un dispozitiv SSD de 128GB. Amatorii de poze au la dispoziţie o cameră foto cu senzor de 8MP din seria Exmor RS şi funcţie de filmare la rezoluţie Full HD.

Tableta dispune de conectivitate NFC, difuzoare cu tehnologie “ClearAudio+” şi un mecanism de gestionare a consumului de energie numit “ActiveSleep” ce ar trebui să îmbunătăţească autonomia acumulatorului, estimată la aproximativ 10 ore.

Potrivit sursei citate, tableta Sony VAIO Duo 13 ar putea avea parte de o prezentare oficială în săptămânile următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult