Succesul de care se bucură iPad Mini, cu mult peste aşteptările Apple

Succesul de care se bucură iPad Mini, cu mult peste aşteptările Apple

iPad Mini este în prezent cea mai bine vândută tabletă Apple, depăşind cu mult estimările companiei, ce a prevăzut un volum iniţial de numai 6 milioane comenzi, rezultând epuizarea rapidă a stocurilor de tablete şi probleme în reaprovizionarea magazinelor.

iPad Mini, pe cale să devină cea mai bine vândută tabletă iPad din istoria Apple

Dacă tendinţele actuale se menţin, Apple va vinde până la finalul acestui an mai mult de 12 milioane exemplare iPad Mini, micuţa tabletă cu ecran de 7.9” depăşind varianta clasică a tabletei iPad, ajunsă recent la generaţia a patra. Succesul noii tablete Apple, al cărui concept de design a fost respins ani de-a rândul sub conducerea lui Steve Jobs, este cu atât mai surprinzător din moment ce specificaţiile sale sunt net inferioare unei tablete iPad 4 cu ecran de 9.7 inch, începând cu ecranul non-Retina de rezoluţie 1024×768 pixeli şi ajungând la platforma hardware cu chipset Apple A5, specifică tabletelor din seria iPad 2. Nici preţul nu pare să fie un impediment pentru fanii Apple, aceştia fiind dispuşi să plătească considerabil mai mult decât pentru o tabletă Android cu dotări similare.

Mult mai suplă şi mai uşoară decât o tabletă iPad de mărime normală, iPad Mini are ca avantaje principale greutatea redusă şi supleţea construcţiei, restul trăsăturilor de design fiind aproape neschimbate faţă de tabletele iPad din generaţiile anterioare. Un alt atu pentru iPad Mini, ce rezultă din folosirea unui ecran cu rezoluţie specifică tabletelor Apple de generaţie mai veche, este garanţia compatibilităţii cu o ofertă largă de aplicaţii iOS – lucru ce nu poate fi spus cu atâta uşurinţă despre tabletele bazate pe Android.

Cu un preţ de pornire fixat la 329 dolari pentru varianta cu 16 GB memorie internă şi conectivitate WiFi, iPad Mini ar putea surclasa prin volumul de vânzări întreaga competiţie formată din oferta de tablete Android, canibalizând însă o parte din vânzările tabletelor iPad de mărime normală, iPad 2 în mod special.

Potrivit estimărilor lui David Hsieh, analist la NPD DisplaySearch, iPad Mini ar putea reprezenta până la jumătate din volumul de tablete Apple iPad livrate în 2013, devenind cea mai bine vândută tabletă iPad din istoria companiei. Potrivit aceleiaşi surse, volumul total de tablete Apple din seria iPad vândute în perioada anului 2013 ar putea atinge 100 milioane exemplare, forţând compania să ia măsuri pentru contractarea unor noi furnizori de ecrane, ce se vor alătura partenerilor actuali – LG Display şi AU Optronics.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult