Tableta Galaxy Note 8.0, disponibilă în magazinele partenere Samsung din România

Tableta Galaxy Note 8.0, disponibilă în magazinele partenere Samsung din România

Galaxy Note 8.0, noua tabletă Samsung cu ecran HD de 8 inch, chipset quad-core la 1.6 GHz şi cameră foto de 5 MP, este disponibilă începând cu data de 7 mai 2013 şi în magazinele partenere Samsung din România. Prezentată în această primăvară la Mobile World Congress, Galaxy Note 8.0 reprezintă oferta Samsung pentru piaţa tabletelor cu ecran de 8 inch şi este un competitor direct pentru modelul iPad Mini produs de rivalul Apple.

Samsung Galaxy Note 8.0

Tableta vine echipată cu un ecran de rezoluţie 1280 x 800 pixeli (189ppi) şi rulează versiunea Android 4.1.2 Jelly Bean, cu ajutorul a 2 GB memorie RAM. Avem de ales între 16 GB şi 32 GB spaţiu de stocare intern, extensibil prin ataşarea unui card microSD. Chipset-ul Exynos 4412 are în componenţă 4 nuclee Cortex-A9 la 1.6 GHz şi un GPU din seria Mali-400MP.

Pe lângă cele două camere foto (5MP şi 1.3 MP), lista dotărilor mai include un receptor A-GPS compatibil cu reţeaua GLONASS, modul Bluetooth şi placă de reţea WiFi 802.11 a/b/g/n cu suport dual-band, compatibilă DLNA, WiFi Direct şi WiFi hotspot.

În corpul cu greutate de 338 grame şi 8 mm grosime se află un acumulator Li-Ion de 4600 mAh, ce ar trebui să ofere o autonomie de aproximativ 8 ore.

Samsung Galaxy Note 8.0 - vedere din lateral

Galaxy Note 8.0 încearcă să convingă utilizatorii cu un arsenal de aplicaţii live şi funcţii adaptate unui stil de viaţă activ, din care se face remarcat şi un mod multi-window folosit pentru afişarea mai multor aplicaţii în paralel. Ajutată de o nouă generaţie a stylus-ului S Pen. Note 8.0 oferă acces la o suită de şabloane S Note şi la alte instrumente pentru crearea, editarea, gestionarea şi partajarea documentelor.

Suplimentar, avem numeroase servicii noi şi de conţinut deja instalate, care pot fi utilizate fără niciun cost suplimentar. Lista aplicaţiilor livrate în formă pre-instalată pe tabletele Galaxy Note 8.0 include serviciul de mesagerie instant Chat-On, aplicaţia Awesome Note, introdusă pentru prima dată pe tabletele Android odată cu lansarea Note 8.0, şi multiple modalităţi de a lua notiţe, inclusiv Memo, Jurnal şi liste Must-remember. Mai mult, aplicaţia Flipboard le permite utilizatorilor să acceseze ştirile şi noutăţile din reţele sociale într-un format elegant şi uşor de folosit, oferind posibilitatea de a previzualiza articolele cu ajutorul funcţiei de hover a S Pen-ului.

Samsung Galaxy Note 8.0 - vedere din spate

Extragerea S Pen-ului din dispozitiv lansează automat o serie de funcţii utile, cum ar fi Pen Detection şi Page Buddy, o caracteristică ce va activa intuitiv ecranul S Note modificat recent. Noul S Pen poate fi folosit şi fără ca ecranul să fie atins. Cu Air View, S Pen trebuie doar să fie mişcat de-asupra ecranului pentru vizualizarea videoclipurilor, fotografiilor, e-mailurilor şi a agendei din S Planner, nefiind necesară deschiderea fişierelor sau a aplicaţiilor. S Pen Gesture permite editarea şi decuparea uşoară a imaginilor şi a conţinutului, în timp ce Paper Artist şi Photo Note oferă posibilitatea unei personalizări artistice a fotografiilor.

În Reading Mode, tableta Galaxy Note 8.0 se transformă într-un veritabil e-book reader, oferind utilizatorilor condiţii optime de lectură.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult