Tableta iPad Pro va fi lansată în octombrie şi ar putea beneficia de mouse şi USB 3.0, afirmă zvonurile

05.03.2015
Tableta iPad Pro va fi lansată în octombrie şi ar putea beneficia de mouse şi USB 3.0, afirmă zvonurile

În curând se vor împlini doi ani de la apariţia primelor zvonuri care au susţinut că Apple va lansa o tabletă cu ecran mai mare, însă enigmaticul iPad Pro s-a încăpăţânat să nu se materializeze şi la un moment dat părea să fi fost anulat cu totul. Conform Bloomberg, versiunea mai mare a popularului iPad a fost din nou amânată, însă până la lansarea acesteia nu au mai rămas decât câteva luni.

Publicaţia Bloomberg afirmă că Apple a intenţionat să lanseze tableta iPad Pro în luna aprilie a acestui an, însă furnizorii ecranului cu diagonală de 12,9 inchi i-au creat probleme. Surse din interiorul industriei de profil afirmă că Apple intenţionează să lucreze cu Sharp, LG şi Japan Display Inc, însă aceste companii fie că se luptă cu probleme financiare, fie că nu au reuşit încă să-şi optimizeze liniile de producţie pentru a corespunde cerinţelor şi cantităţilor dorite de Apple.

Sursele citate de Bloomberg lasă să se înţeleagă că aceste probleme au fost depăşite sau vor fi depăşite în curând şi afirmă că iPad Pro va intra în producţie în cursul lunii septembrie pentru a putea fi disponibil în cantităţi suficiente în momentul lansării din octombrie.

La scurt timp după publicarea acestei informaţii, Wall Street Journal a afirmat că viitorul iPad Pro ar putea fi mai mult decât o simplă variantă redimensionată a modelului actual iPad Air 2. Conform unor surse anonime, Apple analizează ideea implementării unor porturi USB 3.0 pentru a permite sincronizarea mai rapidă prin iTunes sau chiar conectarea unor periferice externe. Posibilităţile de conectare ale gamei iPad sunt limitate, însă Apple se pare că intenţionează să promoveze viitorul iPad Pro într-un mediu ceva mai pretenţios: cel business.

Această supoziţie pare a fi susţinută informaţia conform căreia iPad Pro va permite conectarea unei tastaturi şi a unui mouse. Tastaturile Bluetooth pentru iPad sunt o banalitate, însă prezenţa unui mouse într-un ecosistem exclusiv tactil ne face să credem că Apple va încerca să promoveze noul produs ca pe o alternativă mai ieftină şi mai uşoară la Ultrabook-urile 2-în-1. În final, sursele WSJ afirmă că Apple caută metode mai rapide pentru încărcarea bateriei.

Totodată, sursele afirmă că aceste idei sunt încă în plin proces de testare şi că acestea ar putea fi eliminate sau modificate până în clipa definitivării modelului care va intra în fabricaţie. Ce anume va oferi cu adevărat Apple, rămâne să vedem în luna octombrie a acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News