Apple a amânat sau chiar anulat dezvoltarea tabletei iPad Pro, afirmă zvonurile

17.03.2014
Apple a amânat sau chiar anulat dezvoltarea tabletei iPad Pro, afirmă zvonurile

Zvonurile conform cărora Apple ar intenţiona să lanseze o tabletă iPad cu un ecran mai mare sub numele iPad Pro sau iPad Maxi au aproape un an vechime, de-a lungul timpului adăugându-se alte informaţii despre acest viitor model, inclusiv o dată de lansare, plasată în primăvara acestui an. Conform DigiTimes, acest proiect a fost însă anulat sau amânat deoarece Apple nu este convinsă de viabilitatea lui.

Punând cap la cap zvonurile anterioare, tableta iPad Pro ar fi trebuit să ofere un ecran cu o diagonală de 12,9”, panouri IPS cu rezoluţii QXGA (precum actualele modele iPad) sau UHD şi ar fi urmat să fie fabricată de Quanta, partenerul Apple care produce laptopurile MacBook Air.

Această listă de zvonuri nu s-a îmbogăţit cu nimic în ultimele luni iar iPad Pro nu a fost anunţat, motivul fiind, cel puţin conform DigiTimes, amânarea sau chiar anularea definitivă a proiectului. Motivul acestei schimbări de planuri, în cazul în care Apple a intenţionat într-adevăr să îmbogăţească linia iPad cu un model de dimensiuni mai mari în cursul acestui an, este „suportul nesatisfăcător al dezvoltatorilor şi limitările ecosistemului”.

Fraza este echivocă, însă probabil că Apple a realizat că un astfel de produs nu ar aduce cu adevărat un plus de valoare, acesta urmând să fie totodată penalizat şi de dimensiunile mai mari. În condiţiile în care Apple nu oferă încă un laptop cu ecran tactil, iPad Pro ar fi putut fi o alternativă la MacBook Air care ar oferi o greutate mai redusă, un mod de lucru tactil şi un sistem de operare mai simplu. Astfel, compania ar fi putut ajunge pe o cale diferită la modul de lucru pe care producătorii de laptopuri Windows îl oferă în prezent cu sistemele lor hibride sau convertibile.

Dacă Apple este reticentă, Samsung a lansat deja gamele TabPro şi NotePro de tablete Android, aceastea incluzând şi două modele cu o diagonală mare care este apropiată de cea zvonită pentru iPad Pro. Cât succes vor avea aceste modele, rămâne de văzut în următoarele trimestre.

DigiTimes nu are o reputaţie foarte bună atunci când vine vorba de zvonuri, deci vestea acestei amânări sau anulări nu trebuie considerată bătută în cuie. 

Apple iPad Air se pare că nu va avea prea curând un frate mai mare

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News