Tableta Realme Pad oferă specificații de medie la prețuri de buget

10.09.2021
Tableta Realme Pad oferă specificații de medie la prețuri de buget

Prima tabletă a brandului Realme a fost dezvăluită în mod oficial și pare să fie o alternativă de buget ceva mai bine construită decât concurența din piață. Aceasta se numește doar „Realme Pad” și oferă hardware de medie, un design subțire și câteva funcții pe care ne-am aștepta să le găsim doar pe modele mai scumpe. Spre diferență de alte tablete, care sunt construite mai degrabă pentr productivitate, Realme Pad pare să fie o tabletă de consum, pentru conținut multimedia și jocuri video.

Realme Pad ar putea fi cea mai atractivă tabletă ieftină de pe piață

Tableta Realme Pad a fost dezvăluită în India, unde pornește de la un preț de numai 13,999 rupii, echivalent cu 160 de euro. Pentru un preț atât de mic, primești o tabletă cu 6,9 mm grosime, cu ecran IPS de 10” cu rezoluție 2.000 x 1.200 pixeli, procesor Helio G80 de la MediaTek, 3 GB memorie RAM și 32 GB stocare internă. Desigur, există și un slot micro-SD, un acumulator generos de 7.100 mAh, încărcare rapidă la 18W și patru difuzoare stereo compatibile cu Dolby Atmos. Tableta are două camere de 8 megapixeli, una pe față și una pe spate.

Pe lângă această variantă de bază, Realme propune și alte două modele. Primul folosește exact aceeași configurație hardware, dar adaugă și conectivitate LTE, la un preț echivalent cu 185 euro, în timp ce varianta de top folosește 4 GB memorie RAM și 64 GB stocare, într-o variantă echipată standard cu modem 4G. Această variantă atinge prețul de 17.999 rupii, adică aproximativ 205 euro.

Realme Pad ar fi o tabletă foarte atractivă dacă ar fi lansată și în Europa la prețuri similare. Există în acest moment un segment de piață neacoperit de tablete de acest gen, care să ofere un balans bun între performanță de medie și construcție de calitate. Singurele modele comparabile disponibile în acest moment în Europa sunt cele de la Huawei, care nu mai includ software cu servicii Google integrate.

Tableta Realme Pad se lansează în India săptămâna viitoare, pe 16 septembrie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult