Tabletele, mai populare la web browsing decât telefoanele mobile

10.03.2013
Tabletele, mai populare la web browsing decât telefoanele mobile

Deşi au apărut în peisaj doar de 3 ani, tabletele au surclasat deja telefoanele inteligente într-un domeniu important – cel al traficului de date – reflectând afinitatea utilizatorilor pentru dispozitive cu ecrane mari, mai potrivite pentru web browsing sau activităţi ce presupun accesul la internet decât un smartphone de buzunar.

Tabletele, mai populare la web browsing decât telefoanele mobile

În timp ce piaţa smartphone încearcă să recupereze terenul pierdut oferind modele de telefoane cu ecrane cât mai mari şi rezoluţie pe măsură, tabletele nu se lovesc de această problemă, crescând rapid în popularitate. Astfel, după un parcurs de doar 3 ani tabletele ajung să reprezinte 8 % din volumul global de trafic pe internet, în timp ce telefoanele inteligente au rămas în urmă cu numai 7% din total.

8% din traficul total pe internet se face de pe tablete

Potrivit lui Tyler White, manager şi analist principal responsabil de întocmirea studiului Adobe Digital Index, telefoanele inteligente sunt mult mai numeroase decât tabletele, însă cele din urmă sunt ideale pentru navigare pe internet datorită formatului specific şi dimensiunea ecranului. Indiferent că vorbim de web browsing în scop recreaţional, cumpărături online sau clipuri video, utilizatorii vizitează de pe tabletă în medie cu 70% mai multe pagini web decât cu un smartphone.

Utilizatorii vizitează cu 80% mai multe website-uri de pe tabletă, decât folosind telefonul mobil

În timp ce categoria smartphone şi cea a tabletelor se află în creştere, PC-urile desktop şi calculatoarele portabile rămân lideri de necontestat, adjudecând 84% din volumul de trafic contorizat.

Pentru obţinerea acestor statistici, Adobe a monitorizat un total de 100 miliarde de vizite către un set de 1000 website-uri, din anul 2007 şi până în prezent.

Distribuirea volumului de trafic pe internet, în funcţie de ţară

Dintre ţările incluse în studiu – Marea Britanie, Statele Unite, China, Canada, Australia, Japonia, Franţa şi Germania – Marea Britanie este ţara cu cea mai rapidă rată de acceptare a tabletelor cu scopul folosirii pentru navigare web. Codaşele clasamentului, Japonia şi China, sunt ţările în care cei mai mulţi utilizatori preferă încă să acceseze internetul de pe dispozitive smartphone.

Tendinţa de creştere a volumului de trafic pe internet, în funcţie de ţară

În ciuda ratelor de adopţie diferite, studiul Adobe Digital Index arată o tendinţă clară de creştere, în care volumul de trafic pe internet atribuit utilizatorilor de tablete s-a dublat în ultimul an. Estimările companiei prevăd continuarea acestei tendinţe şi în anii ce vor urma.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult