Tabletele Nexus 7 şi telefoanele Galaxy Nexus trec la Android 4.2

14.11.2012
Tabletele Nexus 7 şi telefoanele Galaxy Nexus trec la Android 4.2

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare Google pentru dispozitive mobile, Android 4.2 Jelly Bean, a primit liber la download pentru actualizarea produselor din seria Nexus 7 şi telefoane Galaxy Nexus cumpărate în versiune HSPA+ din magazinul Google Play Store.

Tabletele Nexus 7 şi telefoanele Galaxy Nexus trec la Android 4.2

Posesorii de tablete Nexus 7 care nu au primit încă acces la pachetul de actualizare pot încerca să grăbească apariţia acestuia oprind mai întâi conexiunea WiFi şi apoi navigând în secţiunea Apps din meniul Settings. Din lista afişată la apăsarea butonului All selectăm Google Services Framework şi alegem opţiunea Force stop. După acest pas repornim conexiunea WiFi şi navigăm în secţiunea About din meniul Settings, unde ar trebui să apară mesajul de notificare ce anunţă disponibilitatea pachetului de actualizare la noua versiune Android.

Versiunea Android 4.2 Jelly Bean aduce îmbunătăţiri la capitolul performanţă şi câteva funcţii noi. De acum avem posibilitatea să configurăm mai multe conturi de utilizator pe aceeaşi tabletă, făcând posibilă utilizarea dispozitivului de mai mulţi membrii ai familiei fără a risca compromiterea setărilor personalizate sau accesul nedorit la date sensibile. Începând cu această versiunea avem parte de un nou sistem cu notificări expandabile şi acţionabile, precum şi mai multă flexibilitate la utilizarea de widget-uri. Aplicaţia pentru camera foto a primit o funcţie numită Photo Sphere, ce permite obţinerea de poze panoramice cu unghi de 360°, iar tastatura virtuală ne permite să inserăm cuvinte prin gesturi swipe.

Android 4.2 - noua tastatură cu funcţie Gesture Typing

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult