Toshiba a anunţat Encore 7, prima tabletă Windows 8.1 with Bing cu ecran de 7″

05.06.2014
Toshiba a anunţat Encore 7, prima tabletă Windows 8.1 with Bing cu ecran de 7

Toshiba a lansat acum o săptămână primele tablete cu Windows 8.1 with Bing, acestea profitând de eliminarea costurilor de licenţiere şi încercând să devină mai atractive prin preţul lor redus. Celor două modele cu ecrane de 8” şi 10” li s-a alăturat acum prima tabletă Windows ieftină cu ecran de 7”: Encore 7.

Toate tabletele compacte cu Windows 8 lansate până acum au folosit ecrane cu diagonala de 8”, însă Toshiba încearcă acum să coboare mai jos şi să atragă publicul interesat de un spor cât de mic de portabilitate. Toshiba Encore 7 nu este prima tabletă cu ecran atât de mic, Panasonic anunţând deja un model heavy-duty cu carcasă solidă şi procesor Intel Core, însă acesta este primul model din gama accesibilă care coboară atât de jos.

La fel ca modelele mai mari de 8” sau superioare, Encore 7 foloseşte un procesor quad-core Intel Atom din generaţia Bay Trail cu o frecvenţă de 1,33 GHz, mai exact un model Z3735E. Acesta este completat de o memorie RAM cu o capacitate de 1 Gb, 16 GB de memorie internă şi un slot MicroSD.

Ecranul de 7” foloseşte un panou TN şi are o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, specificaţii modeste care ne spun că Toshiba urmăreşte să obţină un cost de producţie cât mai mic posibil. Tableta nu include o cameră foto principală.

Nici Microsoft şi nici Toshiba nu au dezvăluit preţul acestui model. Dacă ţinem însă cont că modelul superior Encore 2 8 are un preţ anunţat de 199 de dolari, probabil că noul Encore 7 va ajunge undeva la 150 de dolari sau chiar mai jos.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News