Un telefon gigantic devine o tabletă mică: Sony Xperia Z Ultra are acum o versiune Wi-Fi

Un telefon gigantic devine o tabletă mică: Sony Xperia Z Ultra are acum o versiune Wi-Fi

Tendinţa de a lansa telefoane cu ecrane din ce în ce mai mari pune producătorii în încurcătură deoarece, din momentul în care diagonalele acestora au depăşit bariera de 6”, diferenţele faţă de tabletele mici cu ecran de 7” şi conectivitate 3G încep să fie greu vizibile şi este greu de spus ce vinzi în realitate. Am avut şi noi o astfel de dilemă atunci când am testat telefonul Xperia Z Ultra, însă Sony a decis în final că avem de-a face cu o tabletă şi a anunţat versiunea Wi-Fi a acestui produs.

Folosind deja faimosul design OmniBalance , preluând certificarea IP58 pentru rezistenţa la praf şi oferind o platformă hardware puternică, telefonul Xperia Z Ultra oferă un ecran impozant cu o diagonală de 6,4” şi rezoluţie Full HD. Sony a anunţat astăzi că giganticul telefon s-a transformat într-o tabletă de mici de dimensiuni prin înlăturarea modemului 3G, aceasta urmând să fie disponibilă începând din data de 24 ianuarie.

Între vechiul smartphone şi nouă tableta nu există nici o diferenţe dincolo de înlăturarea conexiunii de date şi a opţiunilor de telefonie. Produsul este bazat pe acelaşi puternic cip Qualcomm Snapdragon 800 care rulează la o frecvenţă de 2,2 GHz, acesta fiind însoţit de 2 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă extensibilă, camere foto de 8, respectiv 2 MP, GPS, Bluetooth 4.0 şi conectivitate wireless Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac. Se pare că noua tabletă păstrează însă microfonul şi difuzorul, deci convorbirile VoIP vor fi în continuare posibile dar şi confortabile.

Compania nu a dezvăluit când va oferi acest produs dincolo de graniţele Japoniei, Xperia Z Ultra Wi-Fi urmând să fie oferit acolo la un preţ de ¥51800, adică aproximativ 367€. Ţinând cont însă de succesul tabletelor cu ecrane de mici dimensiuni şi de faptul că gama Sony de tablete cuprinde un singur model de 10”, nu este exclus ca Xperia Z Ultra Wi-Fi să ajungă şi pe celelalte pieţe. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News