Vânzările de tablete le vor egala pe cele de PC-uri în 2014

26.11.2013
Vânzările de tablete le vor egala pe cele de PC-uri în 2014

Mai ieftine, mai simplele şi mai ieftinele tablete au erodat încetul cu încetul piaţa laptopurilor şi sistemelor desktop, punctul de cotitură urmând să fie atins undeva în cursul anului viitor. Conform estimărilor Canalys, vânzările de PC-uri tradiţionale vor fi ajunse din urmă de tablete, iar decalajul între aceste două tipuri de produse se va accentua în anii care vor urma.

În primăvara acestui an, Canaly a publicat o analiză care arăta că o treime din sistemele de calcul personale, adică cele care sunt acoperite de termenul generic Personal Computer, au fost tablete. Conform prognozei publicate ieri, decalajul dintre PC-uri tradiţionale, fie ele laptopuri sau sisteme desktop, se va reduce din ce în ce mai mult până în punctul în care acestea vor ajunge la egalitate.

Conform estimărilor, în 2014 se vor vinde 285 de milioane de tablete,  producătorii tradiţionali de PC-uri urmând să reuşească să vândă circa 192 de milioane de laptopuri şi 98 de milioane de sisteme desktop. Pentru cei din urmă, situaţia va deveni din ce în ce mai defavorabilă în anii care vor urma, Canalys estimând că vânzările anuale de tablete se vor apropia de cifra de 400 de milioane de unităţi în 2017.

Android îşi păstra poziţia dominantă, Canalys estimând că aproximativ 65 de procente din modelele vândute în cursul anului viitor vor fi motorizate de platforma Google. Apple va rămâne însă cel mai puternic producător, compania urmând să-şi rezerve o cotă de piaţă de 30 de procente, în timp ce Microsoft şi partenerii săi vor trebui să se mulţumească cu cinci procente modeste, care însă reprezintă o creştere de la cele 3 procente cucerite în prezent.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News