Vivo dezvăluie prima sa tabletă, Vivo Pad. Vine cu tastatură detașabilă și stylus

15.04.2022
Vivo dezvăluie prima sa tabletă, Vivo Pad. Vine cu tastatură detașabilă și stylus

Vivo Pad este un dispozitiv surprinzător de ambițios pentru un produs de primă generație, experiența brandului chinezesc în piața smartphone regăsindu-se în multe din trăsăturile sale. Spre exemplu, Vivo Pad ar putea fi prima tabletă al cărei modul de camere foto pare decupat în mod direct de pe spatele unui smartphone, ornamentul de formă circulară încadrat cu încă un element dreptunghiular arătând cel puțin ciudat pe spatele perfect plat și lipsit de alte elemente distinctive de design.

Vivo este unul dintre acele branduri care și-a construit reputația ca și producător smartphone, ignorând piața nu chiar atât de profitabilă a tabletelor bazate pe Android.

Cu un logo și finisaje care amintesc de vechile laptopuri Sony Vaio, Vivo Pad este măcar o apariție plăcută, tableta fiind subțire și cu o ramă nu foarte lată în jurul ecranului.

Produsul motorizat de un chipset Snapdragon 870 din „recolta” anului trecut ar trebui să ofere autonomie rezonabilă cu acumulatorul de 8040 mAh, singura componentă cu adevărat „gurmandă” fiind ecranul IPS de 11 inch, cu rezoluție 2560×1600 pixeli și rată de refresh la 120Hz. În rest, hardware-ul ar fi adecvat și pentru un smartphone cu acumulator de două ori mai mic.

Astfel, carcasa din metal cu design unibody nu va avea nicio problemă în a răci procesorul deja recunoscut pentru faptul că nu limitează performanțele nici în cele mai intensive jocuri de Android. La fel ca un smartphone mid-range respectabil, tableta vine ajutată cu 8GB memorie RAM și 128GB sau 256GB stocare internă, expandabilă prin adăugarea unui card microSD.

Rezonabilă pentru o tabletă, configurația foto are ca element principal un senzor principal de 13MP, cameră ultra-wide și cameră frontală a câte 8MP fiecare.

Deocamdată, doar pentru piața din China, tabletele Vivo Pad sunt livrate cu OriginOS (interpretare Android 12), la prețul de 360 dolari în echiparea de bază, respectiv 390-400 dolari pentru opțiunea cu mai multă stocare internă. Rămâne de văzut dacă producătorul BBK va aduce acest produs și în magazinele europene.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult