13 MP, stabilizare optică şi imagini mult mai luminoase: noua cameră foto pentru telefoane de la Samsung

13 MP, stabilizare optică şi imagini mult mai luminoase: noua cameră foto pentru telefoane de la Samsung

Acum două săptămâni, Samsung a anunţat ISOCELL, un nou tip de senzor foto pentru telefoane care promite zgomot de imagine mai mic şi dinamică superioară prin separarea mai bună a pixelilor şi micro-lentilelor acestora. Compania pare decisă să insiste tot mai mult pe îmbunătăţirea prestaţiei foto a telefoanelor, anunţând acum o nouă tehnologie, care de data aceasta vizează stabilizarea optică.

Deşi nu a fost prima companie care a implementat stabilizarea optică pe un telefon mobil, Nokia a reuşit să creeze suficientă vâlvă şi să suscite suficient de mult interesul utilizatorilor pentru a-i pune la treabă şi pe rivali. Avantajele remarcate la modelul Lumia 920, unde stabilizarea optică a permis obţinerea unor timpi de expunere mai mari care s-au tradus prin imagini nocturne mai luminoase şi mai clare, i-au determinat pe cei de la HTC şi LG să implementeze şi ei astfel de opţiuni, iar Samsung vrea să-i urmeze şi chiar să-i depăşească.

Noul produs anunţat de Samsung este o cameră foto pentru telefoane mobile care oferă un sistem de stabilizare capabil să se descurce cu deplasări angulare de 1,5 grade, de două ori mai mari decât cele permite de actualele modele prezente pe piaţă. Având dimensiuni de 10.5 x 10.5 x 5.9 mm, care sunt similare modelelor obişnuite implementate în prezent pe telefoanele mobile, camera foto Samsung include un senzor cu o rezoluţie de 13 MP, acesta promiţând imagini de opt ori mai luminoase decât cele oferite de camerele foto fără stabilizare.

Noul produs Samsung a fost zvonit încă din aceasta vară, însă acesta nu a fost dezvoltat în timp util pentru a fi implementat pe proaspăt lansatul Galaxy Note 3 şi va intra în producţia de masă în primul trimestrul al anului viitor, urmând probabil să-şi facă debutul pe viitorul model Galaxy S 5.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News