5 metode utile să-ți protejezi telefonul

23.11.2020
5 metode utile să-ți protejezi telefonul

Pentru fiecare dintre noi telefonul înseamnă deja mult mai mult decât un gadget preferat. Ne conectează cu apropiații și cu lumea întreagă, ne oferă informații și oportunități de distracție. Cu ajutorul aplicațiilor îi protejăm pe cei dragi, putem să învățăm limbi străine, să ne gestionăm finanțele sau starea de sănătate. Fără să ne dăm seama, telefonul nu mai este de multă vreme doar un device care intermediază comunicarea, ci un adevărat asistent personal. E de înțeles în aceste condiții că dorim să-i prelungim cât mai mult durata de viață. Descoperă 5 metode utile cu ajutorul cărora poți să-ți protejezi eficient telefonul.

Protejează ecranul telefonului

Protejarea ecranului telefonului este una dintre cele mai eficiente măsuri pe care poți să le iei dacă vrei să prelungești durata de viață a acestuia. Dacă ecranul se zgârie sau se crapă, telefonul nu va mai avea același randament sau nu va mai funcționa deloc. O simplă folie de sticlă temperată securizează ecranul telefonului și te scapă de astfel de probleme. Însă, trebuie să fii atent și la calitatea acesteia. Cu cât folia este mai subțire, cu atât e mai bine. Cea de 0.33 mm e cea mai populară, dar există și varianta de 0.2mm. Este ideal dacă în privința procesului de tăiere găsim specificația 3D Arc Edge, pentru că e cea mai bună variantă. Transparența foliei trebuie să fie de peste 90%, iar duritatea de 6H, 7H sau chiar 9H. Conform specialiștilor Zoom, este foarte important ca între specificațiile tehnice ale foliei să existe mențiunea „shatterproff”, adică rezistentă la șocuri. Aceasta înseamnă că nu se va sparge în mii de fărâme chiar dacă este lovită.

Investește într-o husă de calitate

Deși folia de sticlă protejează ecranul telefonului, colțurile rămân expuse. O husă din silicon sau tip carte îți va proteja foarte bine device-ul dacă îl scapi accidental din mână sau îți alunecă din buzunar. Lovirile repetate ale telefonului, chiar dacă nu îl strică de prima dată, îi pot deteriora în timp componentele. Astfel, poți constata exact când „ți-e lumea mai dragă” că difuzorul nu mai funcționează la fel de bine sau pierzi semnalul.

Și telefonul are nevoie de igienă

De când a izbucnit pandemia de coronavirus ni se atrage atenția să ne dezinfectăm constant telefonul. Ca orice obiect atins frecvent cu mâinile mai mult sau mai puțin curate și telefonul are nevoie să fie periodic curățat. Dacă folosim smartphone-ul cu mâinile pline de grăsime sau murdare riscăm să îi scurtăm durata de viață. Ecranul este protejat în mare măsură de folia de sticlă, însă trebuie să acordăm atenție întregului aparat. Ideal este să curățăm toate laturile telefonului și orificiile cu un material moale, ca să nu fie pline de praf sau mizerie.

Protejează memoria telefonului

Dacă vrei ca telefonul să aibă o viață cât mai lungă, protejează-i exteriorul, dar ai grijă și de componentele interne. Șterge aplicațiile pe care nu le folosești, iar dacă ai multe poze, descarcă-le pe un stick sau salvează-le  în cloud. Astfel, memoria va fi mai puțin încărcată, iar telefonul va răspunde la toate comenzile tale la fel de alert ca la început.

Prelungește durata de viață a bateriei

Multe persoane încă mai cred că o încărcare corectă a telefonului înseamnă să-l conectăm la sursa de energie când e aproape total descărcat și să-l lăsăm în priză până când indicatorul ajunge la 100%, eventual, chiar și peste noapte. Dar nu este chiar așa. Experții susțin că telefonul trebuie pus la încărcat când nivelul ajunge la 30% și lăsat până la 80%. Doar astfel durata de viață a bateriei va fi prelungită.

Sursă foto: Pixabay

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult