90% dintre oameni optează pentru un telefon rapid în defavoarea unuia sigur [STUDIU]

22.03.2016
90% dintre oameni optează pentru un telefon rapid în defavoarea unuia sigur [STUDIU]
Oamenii preferă un telefon rapid în defavoarea unuia sigur, potrivit unui sondaj realizat de Ipsos la comanda agenţiei de presă Reuters. 
 
Dintre cei 1.703 de americani chestionaţi, 90% au declarat că performanţele telefonului sunt mai importante pentru ei decât securitatea oferită de acesta. Astfel, doar pentru una din zece persoane securitatea este cel mai important aspect atunci când vine vorba de alegerea unui nou telefon. 
 
Potrivit specialiştilor, utilizatorii de smartphone-uri nu mai consideră securitatea o prioritate deoarece au deja încredere în companie care produce dispozitivul. Cercetarea Ipsos arată că 60% dintre respondenţi au încredere în companii precum Apple, Google, Amazon sau Microsoft pentru a le proteja datele. 
 
„Securitatea este unul dintre acele lucruri care îi afectează pe oameni atunci când lipseşte, dar nu este ceva pentru care consumatorii ies la cumpărături”, a declarat Chris Jackson, reprezentant Ipsos. 
 
 
Citeşte şi: Apple se opune unui ordin al justiţiei prin care este obligată să deblocheze un iPhone: „Această portiţă este prea periculoasă”
 
Potrivit lui Jackson, unul din scopurile sondajului a fost acela să se vadă dacă nu cumva Apple este văzută în aceste zile ca un exemplu pentru întreaga industrie, în lupta pe care o duce cu FBI pentru deblocarea unui iPhone, însă acest lucru nu a reieşit din cercetare. Oamenii nu vor cumpăra mai multe iPhone-uri ca înainte datorită cazului Apple vs FBI. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult