Viitoarele telefoane high-end vor avea până la 24GB memorie RAM

26.06.2023
Viitoarele telefoane high-end vor avea până la 24GB memorie RAM

Deja este ceva „normal” să-ți cumperi un smartphone cu 12GB sau 16GB memorie RAM. Așa că de ce nu și telefoane cu 24GB RAM?

Comparat cu partea de hardware, software-ul pare să întârzie cu „evoluția” în direcția consumului exponențial de stocare și memorie RAM, chiar și un telefon „de medie” înzestrat cu 8GB memorie RAM având suficiente rezerve pentru a rula în condiții optime orice aplicație sau joc pentru Android. În schimb, comutarea între aplicațiile folosite recent ar putea avea de suferit, telefoanele cu 12GB sau 16GB memorie RAM comutând mai rapid între aplicații. Cert este că nu prea sunt motive pentru achiziționarea unui smartphone cu mai mult de 12GB memorie RAM, cu atât mai puțin unul cu 24GB.

Cu toate acestea, surse din industrie par să confirme următoarea „mișcare” spre telefoane cu 24GB RAM, la gama high-end. Declanșată de ieftinirea cip-urilor DRAM, da motivată mai degrabă pe criterii de marketing, noua cursă pentru cât mai multă memorie RAM ar putea fi urmată într-o anumită măsură și de dezvoltatorii software, spre dezavantajul posesorilor de telefoane și tablete cu Android din generațiile actuale.

Pentru început, s-ar părea că primul flagship cu 24GB RAM este un model bazat pe ColorOS, punând pe radar brandurile Oppo și OnePlus.

Totuși, înainte de a te aventura la achiziționarea unui smartphone cu 24GB RAM, ar trebui să știi că alegerea vine cu unele dezavantaje. Primul ar fi saltul de preț folosit pentru justificarea listei cu specificații, iar apoi, consumul de energie care va scădea din autonomia efectivă telefonului. Iar dacă aceste compromisuri vin fără îmbunătățiri sesizabile pe partea de performanțe sau experiența în utilizare, atunci upgrade-ul ar putea rămâne ca un truc de marketing.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult