Acer a anunţat Liquid Jade Primo, un concurent pentru noile smartphone-uri Lumia

04.01.2016
Acer a anunţat Liquid Jade Primo, un concurent pentru noile smartphone-uri Lumia

Piaţa de smartphone-uri se învârte în principal în jurul platformei Android. Majoritatea producătorilor de smartphone-uri optează pentru sistemul de operare Google, însă mulţi dintre aceştia găsesc succes limitat pe un segment atât de aglomerat. Platforma Windows de la Microsoft nu a fost foarte populară în ultimii ani, însă Acer consideră că există destul loc pe piaţă şi pentru un dispozitiv care să concureze cu noile modele Lumia 950.

Compania a anunţat cu ocazia CES 2016 un nou smartphone bazat pe Windows 10 Mobile. Este vorba despre Liquid Jade Primo, un dispozitiv cu specificaţii de top, comparabile cu cele mai performante telefoane inteligente de pe piaţă. Acer a optat pentru un display AMOLED cu rezoluţie Full HD de 5,5”, un chipset Snapdragon 808 de la Qualcomm cu processor hexa-core, camere foto de 21, respectiv 8 megapixeli şi 3 GB memorie RAM. Se pare că acesta împărtăşeşte multe dintre specificaţiile lui Lumia 950, lansat luna trecută de către Microsoft ca unul dintre cele două flagship-uri cu Windows 10 Mobile.

Asemeni smartphone-urilor noi de la Microsoft, şi noul Liquid Jade Primo vine echipat cu o mufă USB Type-C, suport pentru funcţia Continuum, WiFi 820.11ac şi 32 GB memorie internă. Nu în ultimul rând, procesorul beneficiază de răcire pasivă pentru a evita supraîncălzirea procesorului atunci când este folosit la capacitate maximă, în special în timpul utilizării sale sub Continuum asemeni unui computer.

Nu au fost anunţate preţul sau data de lansare, însă probabil că vom primi astfel de detalii mai aproape de momentul în care va intra pe piaţă, în cursul lunilor care urmează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult