Acesta ar putea fi Huawei P30 Pro, primul telefon Huawei cu patru camere foto

05.02.2019
Acesta ar putea fi Huawei P30 Pro, primul telefon Huawei cu patru camere foto

Huawei P30 Pro va fi prezentat înainte de finalul lunii februarie, la mai puţin de un an după modelul P20 Pro, care a reuşit să rescrie regulile la capitolul performanţă foto pe smartphone-uri. Noul smartphone este aşteptat cu un sistem quad-camera, care să îmbunătăţească semnificativ performanţa, după ce Mate 20 Pro a stagnat puţin în toamna anului trecut. Se pare însă că sistemul cu patru camere va fi puţin ciudat în termeni de design, dacă cea mai nouă imagine se dovedeşte a fi bazată pe informaţii reale.

O imagine publicată pe reţeaua de socializare Weibo din China sugerează că acesta este design-ul modelului Huawei P30 Pro, echipat cu tehnologie foto Leica. Telefonul nu pare să fie foarte diferit faţă de P20 Pro în termeni de amplasare fizică a camerei pe spate, un sistem triple camera format dintr-un modul cu două camere şi unul cu o singură cameră fiind aproape identic în design cu cel de anul trecut. Curios este faptul că o a patra cameră este amplasată puţin mai în dreapta, aceasta părând să beneficieze şi de câteva module noi.

Există posibilitatea ca cea de-a patra cameră să fie una de tip Time-of-Flight, similară cu cea pe care am întâlnit-o pe Honor View 20, noul flagship al brandului secundar de la Huawei. Imaginea sugerează că pe lângă un senzor foto, noul modul ar putea integra şi un senzor infraroşu, cât şi un laser pentru focalizare mai precisă.

Aceasta nu este prima dată când vedem un design de P30 Pro cu un modul în plus în stânga camerei, câteva imagini de la producătorul de accesorii Olixar sugerând ceva de acest gen în urmă cu mai multe luni. Totuşi, design-ul din imaginea nouă este foarte diferit faţă de ceea ce am văzut anterior.

Vom afla mai multe detalii direct de la Huawei pe 24 martie, seria P30 şi telefonul pliabil al companiei urmând a fi anunţate în cadrul unui eveniment care are loc fix înainte de debutul Mobile World Congress 2019.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult