Primele imagini cu P30 şi P30 Pro dezvăluie primul sistem cu patru camere foto de la Huawei

18.12.2018
Primele imagini cu P30 şi P30 Pro dezvăluie primul sistem cu patru camere foto de la Huawei

Acum că ştim cam totul despre Samsung Galaxy S10, bursa zvonuri începe parcă să se reorienteze către alt smartphone de top pe care îl vom primi în 2019: Huawei P30. Abia am aflat primele detalii despre ecranul său, care va aborda design-ul cu notch în formă de picătură de apă şi deja un producător de accesorii, Olixar, are primele imagini „aproximative” despre design-ul complet al telefonului.

Olixar a mai oferit în trecut astfel de imagini cu diverse modele de smartphone-uri încă nelansate, iar întotdeauna imaginile sunt aproape corecte, elementele de design fiind în aceleaşi locuri cu cele adevărate, însă design-ul efectiv şi particularităţile sale sunt diferite. Astfel, aceste imagini nu pot fi luate drept imagini neoficiale, ci mai degrabă o interpretare a planurilor Huawei, conform dimensiunilor furnizate către partenerii producători de accesorii.

Tot imaginile Olixar confirmă câteva detalii despre diferenţele între P30 şi P30 Pro de la Huawei. În 2018, P20 a fost un dispozitiv „dual camera”, iar P20 Pro a fost primul cu trei camere. În 2019, Huawei adaugă câte o cameră pe fiecare. P30 va beneficia de un sistem cu trei camere, probabil unul similar cu cel de pe Mate 20 Pro, cu un blitz şi microfoane amplasate sub acesta, în timp ce P30 Pro va fi primul telefon Huawei cu patru camere, al cărui blitz şi microfoane vor fi poziţionate în dreapta senzorilor foto.

Ecranul din imagini pare să fie inspirat de cel de pe OPPO R17 Pro, cu notch foarte subtil în partea de sus, unde este amplasată camera foto frontală. Cel mai probabil, forma aceasta va fi diferită pe P30 şi P30 Pro, întrucât imaginile cu sticla frontală sugerează că notch-ul va avea mai degrabă o formă de U, similară cu cea de pe Essential Phone.

Galerie foto

Având în vedere decupajele huselor, în partea de sus a telefoanelor din gama P30 vor fi regăsite din nou module cu infraroşu pentru funcţia de telecomandă, iar în partea de jos, difuzorul principal va avea o grilă, spre diferenţă de Mate 20 Pro, care scoate sunetul prin mufa USB Type-C, lucru care scade calitatea redării atunci când telefonul este conectat la un cablu de încărcare.

La nivel de specificaţii hardware, nu există noutăţi despre cele două modele Huawei P30, însă cu siguranţă acestea vor fi bazate pe platforma Kirin 980. Huawei vorbea şi despre un smartphone 5G pentru 2019, însă acela ar putea fi un nou model „de lux”, similar cu Mate RS din primăvara lui 2018, care ar putea integra hardware puţin diferit, cu un chipset uşor modificat pentru a oferi suport pentru un modem nou.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult