Acesta ar putea fi telefonul Samsung pliabil. Compania ar putea alege un design cu două ecrane, nu unul cu display flexibil

15.02.2019
Acesta ar putea fi telefonul Samsung pliabil. Compania ar putea alege un design cu două ecrane, nu unul cu display flexibil

Noi informaţii descoperite de publicaţia olandeză LetsGoDigital, care obişnuieşte să realizeze modele 3D cu smartphone-uri nelansate folosind informaţii ascunse în brevete sau după planuri oficiale sugerează că telefonul pliabil de la Samsung nu va fi unul cu ecran flexibil, ci mai degrabă un dispozitiv cu două ecrane. Samsung a înregistrat de curând un brevet în Statele Unite pentru un telefon cu două ecrane lipite la mijloc, asemeni unei cărţi, un design pe care l-am întâlnit anul trecut pe dispozitivul ZTE Axon M.

Conform brevetului Samsung înregistrat pe data de 12 februarie în America, primul său telefon pliabil va fi un pas în direcţia telefonului cu ecran flexibil complet, însă nu va semăna deloc cu modelul prezentat în toamna anului trecut, atunci când a fost dezvăluit ecranul Infinity-Flex. Acesta va beneficia de două ecrane curbate, similare cu cele de pe modelele Galaxy Note, acestea putând fi „pliate” în două feluri. Fie cu ambele ecrane la interior, fie cu ambele la exterior.

Butoanele pentru volum şi power par a fi mutate în partea de sus a telefonului, pentru a putea fi accesate indiferent de cazul de utilizare (cu ecranele pliate sau cu ele desfăcute). Imaginile sugerează că vom avea de a face şi cu un jack pentru căşti în partea de jos, ceva ce Samsung pare să considere un avantaj faţă de modelele concurente care au renunţat de câţiva ani deja la această componentă.

Citeşte şi:

Noul dispozitiv pliabil de la Samsung va fi dezamăgitor pentru mulţi dintre fani dacă într-adevăr va folosi două ecrane în locul unuia singur care poate fi pliat, mai ales dacă preţul va fi atât de mare precum sugerează zvonurile (1.800 de dolari). Între timp, zvonurile despre noi dispozitive cu ecrane pliabile „adevărate”, realizate de alte companii, sugerează că vor fi lansate cam în aceeaşi perioadă, la preţuri mai mici.

Nu vom şti cu siguranţă dacă telefonul Samsung va integra două ecrane sau unul singur din gama „Infninty-Flex” până săptămâna viitoare, compania pregătind un anunţ în cadrul evenimentului UNPACKED de pe 20 februarie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video