Samsung Galaxy S10e: specificaţii tehnice, data de lansare şi preţ

06.02.2019
Samsung Galaxy S10e: specificaţii tehnice, data de lansare şi preţ

În aşteptarea evenimentului de lansare „Unpacked” care va avea loc pe 20 februarie la Londra, detalii despre modelul Samsung Galaxy S10e au scăpat aproape complet pe internet. Avem acum imagini clare cu cel mai ieftin model de S10, specificaţiile tehnice ale dispozitivului, cât şi preţul estimativ la care va ajunge pe piaţă. Acesta pare să fie dispozitivul care va concura direct cu iPhone XR, la rândul său cel mai ieftin model din gama de smartphone-uri Apple.

Samsung Galaxy S10e: display perforat Infinity-O

Samsung Galaxy S10e va fi bazat pe design-ul modelelor superioare Galaxy S10 şi Galaxy S10+, însă va fi echipat cu componente diferite în câteva puncte cheie. În primul rând, ecranul său Infinity-O nu va fi curbat. Acesta va beneficia de un panou AMOLED de 5,8”, însă acesta va avea o ramă semnificativ mai pronunţată pe laterale. Sticla care îl va acoperi va fi „2.5D”, adică doar rotunjită, nu complet curbată ca în cazul smartphone-urilor Samsung din ultima perioadă. În colţul din dreapta-sus, acesta va fi perforat, aici fiind găzduită camera frontală cu un singur senzor.

Galerie foto

Samsung Galaxy S10e: specificaţii tehnice

La nivel de configuraţie hardware, telefonul va beneficia de aceleaşi componente generale precum modelele superioare în variantele lor de bază. Galaxy S10e va beneficia de un chipset Snapdragon 855 în SUA şi China şi de un chipset Exynos 9810 în varianta sa internaţională, care va fi disponibilă şi în Europa (inclusiv în România). Acesta va fi disponibil într-o singură configuraţie, cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare internă, cu posibilitatea de a extinde capacitatea printr-un card microSD.

Acumulatorul său intern va avea capacitatea de 3.100 mAh, iar pe partea din spate va fi integrat un sistem dual-camera, probabil similar cu cel de pe Galaxy S9+ de anul trecut, cu o cameră principală cu diafragmă variabilă şi o cameră secundară cu zoom 2x. Spre diferenţă de modelele Galaxy S10 şi S10+, acest model nu va include un senzor de amprentă în display. Samsung a ales un senzor de amprentă integrat în butonul „power”, pe laterala din dreapta a telefonului.

  Galaxy S10e Galaxy S10 Galaxy S10+
Procesor Snapdragon 855 / Exynos 9810 Snapdragon 855 / Exynos 9810 Snapdragon 855 / Exynos 9810
Display 5,8″ Super AMOLED, 2.5D 6,1″ Super AMOLED, curbat 6,4″ Super AMOLED, curbat
Configuraţie 6 GB RAM + 128 GB stocare internă

6 GB RAM + 128 GB stocare internă 

8 GB RAM + 512 GB stocare internă

6 GB RAM + 128 GB stocare internă 

8 GB RAM + 512 GB stocare internă

12 GB RAM + 1 TB stocare internă

Cameră Dual camera Triple Camera Triple camera
Cameră frontală Single camera Single camera Dual Camera
Baterie 3.100 mAh 3.400 mAh 4.100 mAh
Senzor de amprentă Capacitiv, integrat în butonul Power pe laterala din dreapta Ultrasonic, integrat în display Ultrasonic, integrat în display
Opţiuni de culoare Negru, Verde, Alb, Albastru Negru, Verde, Alb, Albastru Negru, Verde, Alb, Albastru, Negru Ceramic şi Alb Ceramic
Preţ de pornire 750$ 900$ 1.000$

Samsung Galaxy S10e: preţ şi data de lansare

Telefonul va fi livrat în trei variante de culoare iniţial: negru, verde şi alb, cu o versiune albastră pregătită pentru mai târziu. Preţul său va fi comparabil cu cel al lui iPhone XR, la 750 de dolari în Statele Unite. Cel mai probabil, telefonul va ajunge pe piaţă abia la începutul lunii martie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult