Achiziţia făcută de Lenovo nu va afecta planurile Motorola pentru următorii doi ani, afirmă surse interne

03.02.2014
Achiziţia făcută de Lenovo nu va afecta planurile Motorola pentru următorii doi ani, afirmă surse interne

Odinioară unul dintre cei mai faimoşi producători de telefoane mobile, Motorola a intrat însă pe o pantă descendentă şi s-a mulţumit să lanseze telefoane noi doar pe pieţele pe care numele său avea încă un impact vizibil. Achiziţia de către Google a fost o gură de oxigen care i-a permit să lanseze noi modele îndrăgite precum Moto X sau Moto G, însă despărţirea de această companie şi intrarea sub tutela Lenovo ridică unele semne de întrebare.

La fel ca orice altă companie din acest domeniu, şi Motorola are deja stabilit un plan de lansări pentru acest an şi pentru 2015, zvonuri din cadrul companiei afirmând că noul proprietar Lenovo nu intenţionează să le altereze. Conform G4Games, impactul Lenovo se va vedea doar în cazul produselor care vor fi concepute abia de acum încolo, actualele planuri Motorola urmând să rămână în vigoare.

România pare a nu mai figura momentan pe harta Motorola, ceea ce îi sileşte pe simpatizanţii produselor sale să şi le procure de pe piaţa gri sau din alte ţări. Pentru aceşti, sursa din interiorul companiei are o veste bună, urmaşul telefonului Moto X fiind deja în plină dezvoltare. Încă nu este clar dacă acesta va vedea lumina zilei în acest an sau în 2015, însă planurile pentru anul viitor mai includ un telefon-gigant cu diagonală de 6” şi un ceas inteligent care va înlocui bătrânul MOTOACTV.

Lenovo a cumpărat acum nouă ani divizia de PC-uri IBM şi a reuşit nu doar să menţină ridicat stindardul calităţii, dar să şi consolideze mărci precum ThinkPad. Pentru cei care nu sunt pe deplin încrezători că Motorola va fi tratată la fel, vestea că măcar timp de doi ani de zile acesta nu va fi abătută de la planurile actuale de producţie este însă una bună. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News