Motorola Moto X a fost lansat oficial. Iată cu ce se laudă telefonul X de la Motorola

Motorola Moto X a fost lansat oficial. Iată cu ce se laudă telefonul X de la Motorola

La mai mult de un an după ce am auzit primele zvonuri despre misteriosul telefon X – arma secretă pe care Motorola o va folosi împotriva greilor din piaţa smartphone, iată că aşteptarea a luat sfârşit iar fructul primei colaborări reale între Google şi Motorola poate fi admirat în toată splendoarea sa.

Aşa cu ne aşteptam, Moto X vine cu un design nou, ieşit din tiparul abordat până acum de Motorola şi adus mai aproape de liniile curbe întâlnite la telefoanele din seria Galaxy Nexus. La fel ca acestea, Moto X este un smartphone cu dotări la nivel mediu şi preţ accesibil, gândit nu pentru a oglindi mândria şi superioritatea Motorola în faţa companiilor rivale, ci pentru a atrage un număr cât mai mare de cumpărători, ajutând compania să-şi refacă din cota de piaţă pierdută în ultimii ani.

Motorola Moto X a fost lansat oficial

Moto X vine echipat cu un ecran AMOLED de 4.7 inch, cu rezoluţie 720×1280 pixeli (316ppi), din care o mică parte este rezervată celor trei butoane software specifice platformei Android. Chipsetul Motorola X8, în configuraţie cu CPU dual-core la 1.7GHz şi GPU din seria Adreno 320, este ajutat cu 2GB memorie RAM.

În funcţie de bugetul alocat, spaţiul de stocare poate măsura 16GB sau 32GB, din care o mică parte este alocat colecţiei de aplicaţii şi sistemul de operare Android. Telefonul nu dispune de slot microSD, astfel că va trebui să ne mulţumim cu serviciul Google Drive pentru extinderea spaţiului de stocare.

Alături de camera frontală cu rezoluţie 2MP, Moto X oferă amatorilor de poze şi o cameră foto cu tehnologie ClearPixel şi apertură F/2.4. Pe lângă poze la rezoluţie 10MP, aceasta oferă şi un mod de filmare cu suport pentru rezoluţia 1080p.

Lista dotărilor mai cuprinde un adaptor Wi-Fi dual-band 802.11 a/b/g/n/ac, modul NFC, receptor GPSG/LONASS, conectivitate Bluetooth 4.0, respectiv LTE / HSPA+ (42Mbps).

În carcasa cu dimensiuni 129.3 x 65.3 x 10.4mm, Moto X ascunde un acumulator de 2200mAh, ce ridică greutatea finală la 130 grame. La fel ca şi competitorul iPhone 5, Moto X acceptă numai cartele cu format nano-SIM.

Preţul în pachet retail nu este deocamdată cunoscut, însă clienţii de pe teritoriul Statelor Unite pot achiziţiona noul smartphone Motorola Moto X în pachet cu abonament, contra sumei de 200 dolari. Conform declaraţiilor oficiale, terminalul Moto X lansat astăzi nu va ajunge în Europa, însă ulterior vor fi anunţate şi lansate versiuni şi pentru alte pieţe decăt cea din SUA şi Canada.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult