Activităţile diviziei LG Mobile, suspendate în Coreea de Sud. Renunţă LG la business-ul pe segmentul mobile?

Autor: Aurelian Mihai 25.04.2019
Activităţile diviziei LG Mobile, suspendate în Coreea de Sud. Renunţă LG la business-ul pe segmentul mobile?

În timp ce vasta majoritate a zvonurilor sunt concentrate pe eşecul Samsung în a face din Galaxy Fold un succes răsunător pe segmentul telefoanelor pliabile, din tabăra adversă apar informaţii cum că LG a suspendat cu totul producţia de telefoane mobile în fabrica deţinută în Coreea de Sud.

Deşi capabilităţi de producţie există şi în alte regiuni ale lumii, măsura luată este una drastică pentru LG, punând sub semnul întrebării capacitatea companiei de a mai fi un reper în rândul producătorilor smartphone.

Cert este că lansările de produse din ultimii doi ani nu au adus mari succese pentru divizia LG Mobile, profitul returnat fiind sub aşteptări. Spre deosebire de HTC, care a abandonat orice speranţe de redresare în industria smartphone direcţionând toate resursele rămase către segmentul de accesorii VR, LG chiar a depus eforturi consistente pentru aducerea produselor la nivelul competiţiei actuale.

Din păcate, vânzările slabe obţinute cu generaţii recente de telefoane LG nu lasă prea mult loc de manevră. În ciuda recomandărilor favorabile primite din partea multor publicaţii, vânzările nu au reuşit să urce la nivelul promis. De vină ar putea fi promovarea insuficientă făcută pe canalele media, dar şi probleme apărute post-lansare, cum ar fi bug-uri şi nemulţumiri ţinând de partea de software.

Potrivit publicaţiilor sud-coreene, producţia smartphone în unele fabrici LG Mobile este suspendată temporar, măsura având doar rolul de eficientizare a costurilor. Neoficial, LG ar fi mutat o parte din activitatea de producţie în Vietnam, alte locaţii viind disponibile în China, Brazilia şi India.  Cert este că facilităţile de producţie din Coreea de Sud erau responsabile de livrarea telefoanelor LG G şi V series, oprirea acestora punând sub semnul întrebării capacitatea companiei de a concura la gama high-end.

 

Tags: