Actualizate cu cel mai nou firmware, telefoanele Pixel 6 și Pixel 7 se supraîncălzesc și au probleme cu autonomia

15.05.2023
Actualizate cu cel mai nou firmware, telefoanele Pixel 6 și Pixel 7 se supraîncălzesc și au probleme cu autonomia

Urmând problemelor legate de calitatea asamblării, posesorii de telefoane Pixel 7 la care încă nu au căzut tastele pentru Volum pot în continuare să aibă alte neplăceri de natură software, ce ating și seria anterioară Pixel 6.

Potrivit investigațiilor încă neconfirmate oficial, actualizarea firmware-ului Pixel 6 și Pixel 7 induce probleme cu supraîncălzirea și descărcarea accelerată a bateriei. Aparent, la sursa neplăcerilor ar fi chiar Google app, versiunea livrată cu noul firmware cauzând încălzirea alarmantă a telefoanelor. Atât de tare încât manevrarea telefonului devine aproape insuportabilă, alarmând utilizatorii cu privire la defectarea/incendierea iminentă a telefonului.

Aparent, Google se luptă de ceva timp cu supraîncălzirea telefoanelor Pixel 6 și 7, compania oprind distribuirea unei actualizări firmware, urmată de readucerea dispozitivelor deja actualizate la o versiune anterioară de firmware. Însă remediul nu ar fi rezolvat decât parțial neplăcerile, eliminând problemele cu supraîncălzirea alarmantă a telefoanelor, dar fără a găsi o soluție și pentru descărcarea nejustificată a acumulatorului.

Printre nemulțumirile utilizatorilor se numără și problema că, telefoanele împiedicate să intre în modul deep-sleep atunci când sunt lăsate la încărcat au tendința să se supraîncălzească. Mai ales la încărcarea în modul wireless, simptomele declanșează oprirea încărcării pe criterii de siguranță, făcând aproape imposibilă încărcarea telefonului într-un timp rezonabil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult