Acumulator de 4000 mAh cu timp de încărcare 13 minute, promis de un producător smartphone din China

Acumulator de 4000 mAh cu timp de încărcare 13 minute, promis de un producător smartphone din China

În timp ce Huawei laudă telefoanele Mate 20 Pro şi P30 Pro pentru timpul de încărcare de aproximativ o oră, obţinut cu ajutorul unui adaptor AC capabil să furnizeze o putere de 40W prin cablul USB-C, un alt producător chinez anunţă că va lansa un smartphone care acceptă până la 120W putere de încărcare.

Potrivit anunţului făcut în reţeaua de socializare Weibo, următorul flagship Vivo va avea ca principal element de atracţie un sistem de încărcare ultra rapid, capabil să scurteze la numai 13 minute timpul aşteptare pentru încărcarea acumulatorului de 4000 mAh. Având în vedere faptul că tehnologia acumulatorilor Li-ion nu permite folosirea unui curent maxim pe toată durata procesului de încărcare, cel mai probabil este vorba de o încărcare parţială (ex. de la 20% până la 80% baterie), suficient pentru folosirea telefonului pe durata întregii zile.

Nu este clar dacă soluţia găsită de producătorul chinez păstrează compatibilitatea USB-C, specificaţiile oficiale prevăzând o putere maximă de 100W livrabilă prin acest tip de conector. În practică, probleme pot apărea chiar de la o putere de 50W, cât oferă tehnologia Super VOOC a rivalului Oppo, dacă nu este folosit un cablu USB-C de calitate.

Denumită Flashcharge, tehnologia dezvoltată de Vivo ar putea să fie demonstrată în cadrul evenimentului de lansare pregătit pentru săptămâna viitoare la Shanghai, cu ocazia lansării primului smartphone Vivo compatibil cu reţele de comunicaţii 5G.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video