Alcatel Idol 3 primeşte update la Android 6.0

09.06.2016
Alcatel Idol 3 primeşte update la Android 6.0

Majoritatea smartphone-urilor de top au primit deja update la Android Marshmallow, alături de câteva dintre cele mid-range. Alcatel nu produce dispozitive premium, însă a decis să aducă totuşi cel mai recent sistem de operare de la Google pe gama sa de telefoane Idol 3. Momentan actualizarea este disponibilă doar pentru cei care au cumpărat aceste modele fără contract de la operator, nu şi pentru cele blocate.

Pentru a face update în regim OTA (over-the-air), utilizatorii de smartphone-uri Idol 3 vor trebui să caute manual actualizarea. Aceasta se regăseşte în meniul Settings, secţiunea „about phone”, unde există butonul „check manually for update”. Cei care fac trecerea la Android Marshmallow vor primi acces la funcţia Doze, care ajută la reducerea consumului de baterie al aplicaţiilor din fundal, la setări avansate de permisiuni pentru aplicaţii şi multe alte noi funcţii, care sunt de obicei ascunse în fundal.

Actualizarea are nevoie de WiFi pentru a fi descărcată şi un nivel de baterie ridicat pentru a putea fi aplicată, sau o conexiune directă la priză. Cei care au smartphone-uri Idol 3 blocate la operatori vor trebui să aştepte până când companiile telecom pun mâna pe pachetul software de la Alcatel şi îl verifică pentru compatibilitate cu reţelele lor. 

Citeşte şi Alcatel anunţă seria OneTouch Idol 3: smartphone-uri de medie cu design simetric

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult