Amazon a lansat Fire Phone, primul său smartphone Android

Amazon a lansat Fire Phone, primul său smartphone Android

Tabletele Kindle Fire s-au bucurat de aprecierea publicului deoarece au oferit o combinaţie foarte atrăgătoare între specificaţii şi preţ, acestea ajutând compania Amazon să devină unul dintre cei mai mari producători din acest domeniu. Încercând să repete acest succes şi în domeniul telefoanelor mobile, compania a anunţat ieri seară Fire Phone, un smartphone Android care încearcă să se facă remarcat cu câteva caracteristici originale.

Având dimensiuni de 139.2 x 66.5 x 8.9 milimetri şi o greutate de 160 de grame, primul telefon Amazon foloseşte o carcasă fabricată din aluminiu şi sticlă care este înconjurată de o ramă cauciucată. Amazon Fire Phone foloseşte un ecran de IPS de 4,7” cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi un strat protector Gorilla Glass 3. Acest ecran se remarcă prin luminozitatea ridicată de 590 nits şi filtrul de polarizare circulară, caracteristici care promit o vizibilitate bună în lumina solară şi compatibilitate cu ochelarii de soare polarizaţi.

Specificaţiile terminalului sunt bune, însă nu se remarcă prin nimic deosebit: un procesor Qualcomm Snapdragon 800 cu o frecvenţă de 2,2 GHz, 2 GB de memorie RAM, 32 sau 64 GB de memorie internă neextensibilă, o baterie nedetaşabilă cu o capacitate de 2400 mAh, model LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac şi un set bogat de senzori: accelerometru, giroscop, magnetometru, barometru şi GPS. Telefonul oferă o cameră foto principală cu senzor de 13 MP, obiectiv cu diafragmă F/2.0, stabilizare optică si captură video Full HD, care este însoţită de o camera frontală de 2,1 MP. Dotările multimedia sunt completate de sistemul audio stereofonic frontal cu procesare Dolby Digital şi o pereche de căşti earbud cu difuzoare de 14 milimetri.

Facilităţile originale oferite de noul terminal sunt Dynamic Perspective şi Firefly. Pe lângă camera frontală standard, Fire Phone include încă patru senzori optici frontali care susţin noua interfaţă tridimensională. Aceste patru camere frontale suplimentare urmăresc poziţia feţei utilizatorului, obiectivele cu deschidere de 120 de grade şi sensibilitatea în spectrul infraroşu promiţând funcţionarea în orice condiţii. Cu ajutorul acestui sistem optic de detecţie, Dynamic Perspective permite implementarea unei serii de trucuri software interesante, cum ar fi modificarea perspectivei mediului 3D afişat pe ecran, controlul aplicaţiilor, navigarea prin interfeţele aplicaţiilor care folosesc straturi multiple de informaţii (cum ar fi aplicaţiile de navigaţie) şi chiar controlul sistemului de operare. Doar două dintre cele patru camere sunt folosite pentru Dynamic Perspective, Amazon implementând patru module pentru a acoperi toate poziţiile în care utilizatorul ar putea ţine telefonul.

Dacă Dynamic Perspective este un truc hardware/software menit să atragă atenţia cumpărătorilor, Firefly este un serviciu menit să atragă portofelul acestora. Asemănător Google Goggles, dar mult mai bogat în opţiuni, Firefly poate fi pornit cu ajutorul unui buton hardware dedicat şi permite recunoaşterea fotografiilor, siglelor, codurilor cu bare, operelor de artă, muzicii, filmelor sau serialelor TV. Producătorul afirmă că Firefly permite recunoaşterea a 100.000.000 de elemente diferite, şi nu este de mirare că multe dintre acestea oferă şi posibilitatea achiziţiei lor sau a unor produse care au legătură cu acestea de pe Amazon.com.

La fel ca tabletele Kindle Fire, noul Fire Phone foloseşte sistemul de operare Fire OS. Bazat pe codul Android 4.2.2, aspect care explică lipsa suportului Bluetooth 4.0, acesta foloseşte o interfaţă proprietară care comasează toate serviciile de conţinut Amazon.

Telefonul va putea fi achiziţionat începând cu data de 25 iulie la un preţ de 649 de dolari în cazul versiunii de 32 Gb si 749 în cazul versiunii de 64 GB. Deoarece Amazon Fire Phone foloseşte un modem 2G/3G/4G multi-band Qualcomm MDM9x25, utilizarea în afara Statelor Unite nu ar trebui să pună probleme, însă disponibilitatea pentru achiziţie este încă neclară deoarece precomenzile se pot face momentan doar pe Amazon.com, nu şi pe magazinele localizate europene din UK sau Germania.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News