AMD se lansează pe piaţa procesoarelor pentru telefoane mobile

13.02.2008
AMD se lansează pe piaţa procesoarelor pentru telefoane mobile

AMD face un pas înaintea lui Intel şi se lansează pe un segment în plină dezvoltare: procesoare pentru telefoanele mobile. Această iniţiativă a fost anunţată de AMD ieri la Mobile World Congress în Barcelona. Primele chipuri vor fi Imageon A250, un procesor pentru aplicaţii multimedia şi accelerare grafică, şi Imageon D160 care va permite recepţionarea semnalului TV terestru. De asemenea va fi oferit şi procesorul audio high definition Imageon M210.

AMD Imageon

AMD va oferi tehnologia de procesare şi separat. Cei interesaţi pot include platforma de procesare grafică 3D Z460 care foloseşte binecunoscuta arhitectură Unified Shader, folosită de consola Xbox 360. Tehnologia Z180 este recomandată pentru sisteme de navigaţie şi dispozitive mobile care rulează animaţii şi conţinut Flash. Această ofertă de la AMD reprezintă o aducere la zi a tehnologiei anunţate cu aproape un an în urmă şi care a trecut în posesia AMD odată cu preluarea ATI.

Actualele chipuri Imageon sunt folosite în peste 50 de telefoane mobile de la Samsung, Motorola, LG şi Panasonic. Divizia de procesoare mobile de la Intel a fost preluată de Marvell, dar gigantul încearcă să revină pe această piaţă. Primele dispozitive mobile cu procesoare AMD sunt aşteptate pe piaţă spre sfârşitul anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News