Analiştii cred că Samsung face o greşeală dacă lansează doar versiuni Galaxy S8 cu ecran curbat

Autor: Adrian Popa 13.12.2016
Analiştii cred că Samsung face o greşeală dacă lansează doar versiuni Galaxy S8 cu ecran curbat

Potrivit zvonurilor recente, Galaxy S8 va fi lansat doar în versiuni cu ecran curbat. Analiştii cred, însă, că este prea devreme pentru renunţarea la ecranele plate, pentru care există în continuare cea mai mare cerere pe piaţă.

 

Cererea pentru ecrane curbate nu este încă suficient de mare, potrivit analiştilor care au vorbit cu publicaţia The Investor. Analistul Choo Dae-young, de la Korea Institute for Industrial Economics & Trade, a declarat: „Se pare că nu există cerere prea mare pentru ecrane dual-edge, din cauza faptului că mulţi oameni încă le găsesc incomode”. Asta deoarece utilizatorii apasă accidental pe marginile acestora, iar telefoanele primesc comenzi nedorite.

„Samsung pare că promovează aceste ecrane pentru a se diferenţia pe partea de design, nu din raţiuni care ţin de eficienţa în utilizare”, a spus şi Peter Lee, de la NH Investment & Securities.

 

 

Bineînţeles, de multe ori companiile le demonstrează analiştilor că s-au înşelat. Este posibil ca Samsung să fi înregistrat o cerere atât de mare pentru Galaxy S7 edge, încât acest lucru i-a determinat să renunţe la versiunile viitoare de smartphone-uri high-end cu ecran plat.